Barbecue Glaze

Det här receptet kommer egentligen från Henrik Stensvad, köksmästare på Gröna Lunds grillrestaurang Krejsy´s. Jag vill inte på något sätt ta åt mig äran utan vill bara att Matklubbens medlemmar ska få njuta av detta underbara grilltips! Använd denna glaze nästa gång du grillar kött. Jag föredrar kolgrill och någon form av nötkött, t ex entrcote men även kyckling och fläskkött funkar. Prova gärna revbensspjäll. Tänk på att sockret inte bara finns med för att fixa en läcker yta utan även också för att balansera upp de olika smakerna. Ni behöver inte vara rädda för att köttet smakar socker, det blir jättegott! Servera gärna med en grekisk sallad med mycket tomater och fetaost!

Ingredienser

  • 2 dl chilisås
  • 2 msk socker
  • 2 msk soja
  • 1 dl äppelmos
  • 1 tsk liquid smoke
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    Koka ihop alla ingredienser i en kastrull. Låt svalna och pensla sedan köttet under grillningen. Pensla generöst, det kan inte bli för mycket!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mmarabou 17 maj 2012

    Vad är liquid smoke?

    linaleyman 22 augusti 2012

    liquid smoke är röksmak på flaska. Tillsätt några droppar för att få röksmak, men ta inte för mycket det tar lätt överhanden och då smakar det inte gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben