Jack Daniels glaze

En söt, thaiinspererad glaze som serveras till både grillat kött, lax och kyckling. Den är söt men man serverar en klick Créme Fraiche (bryter av så gott mot den söta glazen) till så blir det fantastiskt gott. Rekommenderas varmt.

Ingredienser

  • 1 hel vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1,6 dl vatten
  • 2.35 dl ananasjuice
  • 0,6 dl teriyakisås
  • 1 msk soja
  • 3 dl farinsocker
  • 3 msk citronjuice
  • 3 msk finhackad silverlök
  • 1 msk Jack Daniels Whiskey
  • 1 msk krossad ananas
  • 1/4 tsk cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Skär av 1 cm av vitlökstoppen. Skär även av vitlöksroten så att vitlöken står stadigt. Skala den men lämna så pass att löken håller ihop. Ställ den i en ugnsfastform och häll över olivolja. Baka i en timme i 160 graders ugnsvärme. Låt den svalna.
    2. Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. Sänk sedan värmen och låt det sjuda. Kläm ut den rostade vitlöken och vispa ner 2 msk av vitlöksmassan samt resterande ingredienser i kastrullen.
    3. Låt glazen sjuda 40-50 minuter eller till den reducerats till hälften och påminner om sirap till konsistensen. Sila såsen.
    4. Blir ca 2,4 dl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben