Jacks saffransbullar

Serverar: 16 portioner

Höjdar saffransbullar fyllda med mandelmassa och vaniljsås, så goda!

Ingredienser

  • 4 dl, 400 g vatten, ljummet ca 37°C
  • 12–13 dl, ca 800 g vetemjöl special
  • 150 g smör eller margarin smältes
  • 2 dl, 150 g strösocker
  • 2 dl, 100 g russin, om så önskas
  • 2 g saffran
  • 1 pkt, 50 g KronJäst för söta degar
  • 1½ tsk salt
  • Till pensling 1 ägg
  • Fyllning
  • 100 g farinsocker
  • 100 g smör
  • 100 g Odense Mandelmassa 50/50
  • 50 g Ekströms färdiga marsánsås
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet.
    2. Tillsätt övriga ingredienser, blanda i hushållsassistent eller med elvisp med degkrokar, ca 5-6 min.
    3. Låt degen jäsa i bunken i rumstemperatur under duk i ca 30 min.
    4. Dela degen i 16 bitar, forma runda bullar.
    5. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 200°C.
    6. Blanda 100 g farinsocker, 100 g rumstempererat smör, 100 g riven Odense Mandelmassa 50/50 och 50 g Ekströms färdiga marsánsås till en jämn smet.
    7. Vispa upp ägget lätt och pensla bullarna, gör ett hål i varje bulle med fingret och fyll hålet med fyllningen.
    8. Garnera med pärlsocker.
    9. Grädda i 10-12 min på mittersta falsen.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    45-50
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben