Whiskykryddad honungskaka

Serverar: 1 portioner

Detta är en litet annorlunda mjuk kaka som ska stå några dagar för att ta smak av whiskyn. Skär den i tunna skivor och bred ev tunt med smör på. Kakan innehåller inte ägg.

Ingredienser

  • 1 dl ljusa russin
  • 1/2 dl whisky
  • 3 1/2 dl extra fint vetemjöl, innehåller bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl honung
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Lägg russinen i whiskyn. Sätt ugnen på 175°.
    2. Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat. Rör smöret fluffigt med honungen. Blanda ned mjölet i sockersmöret växelvis med mjölken och rör ned whiskyrussinen. Häll smeten i formen och grädda den ca 40 minuter eller tills kakan känns torr. Prova med en sticka.
    3. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Låt den stå övertäckt på sval plats åtminstone ett dygn.

    Liknande recept

    3.5
    35 min
    4-5
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben