Detta är en litet annorlunda mjuk kaka som ska stå några dagar för att ta smak av whiskyn. Skär den i tunna skivor och bred ev tunt med smör på. Kakan innehåller inte ägg.
Ingredienser
1 dl ljusa russin
1/2 dl whisky
3 1/2 dl extra fint vetemjöl, innehåller bakpulver
1 krm salt
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
100 g smör, mjukt
1 dl honung
1 1/2 dl mjölk
Till formen
Smör
Ströbröd
Instruktioner
Lägg russinen i whiskyn. Sätt ugnen på 175°.
Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat. Rör smöret fluffigt med honungen. Blanda ned mjölet i sockersmöret växelvis med mjölken och rör ned whiskyrussinen. Häll smeten i formen och grädda den ca 40 minuter eller tills kakan känns torr. Prova med en sticka.
Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Låt den stå övertäckt på sval plats åtminstone ett dygn.