WIENERBRÖD

Serverar: 35-40 portioner

Mjölk ägg och margarin ska vara kylskåpskallt.

Ingredienser

  • Deg
  • 2 ägg
  • 3 dl kall mjölk
  • ½ msk socker
  • 50 gr jäst
  • 8 - 9 dl vetemjöl
  • 500 gr margarin
  • Fyllning
  • 100 gr mald sötmandel
  • 100 gr socker
  • 1 ägg
  • 25 gr margarin
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ägg mjölk socker och jäst. Tillsätt mjölet. Kavla ut 1 cm tjock skiva. Skiva margarinet med en osthyvel och lägg ut över halva degen.
    2. Kavla ut degen och vik den tredubbelt Vrid den ett kvarts varv. Kavla och vik tredubbelt igen. Upprepa en gång till. EJ MER!
    3. Kavla ut och sporra ut fyrkanter. Mal mandeln och blanda mandelmassan. Lägg en klick på varje ruta. Nyp ihop Låt jäsa 1,5 tim. Pensla med ägg.
    4. Glasera med florsocker och vatten
    5. 250 – 275° i 5-10 min

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Motion och mat
    Hur man äter när man tränar påverkar resultatet. Att få i sig rätt ene...

    Kolhydrater , proteiner, fibrer?
    Vad betyder allt egentligen? Långsamma kolhydrater - finns i socker, i...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben