Serverar: 35-40 portioner
Mjölk ägg och margarin ska vara kylskåpskallt.
Ingredienser
Deg
2 ägg
3 dl kall mjölk
½ msk socker
50 gr jäst
8 - 9 dl vetemjöl
500 gr margarin
Fyllning
100 gr mald sötmandel
100 gr socker
1 ägg
25 gr margarin
Instruktioner
- Rör ihop ägg mjölk socker och jäst. Tillsätt mjölet. Kavla ut 1 cm tjock skiva. Skiva margarinet med en osthyvel och lägg ut över halva degen.
- Kavla ut degen och vik den tredubbelt Vrid den ett kvarts varv. Kavla och vik tredubbelt igen. Upprepa en gång till. EJ MER!
- Kavla ut och sporra ut fyrkanter. Mal mandeln och blanda mandelmassan. Lägg en klick på varje ruta. Nyp ihop
Låt jäsa 1,5 tim. Pensla med ägg.
- Glasera med florsocker och vatten
- 250 – 275° i 5-10 min
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Motion och mat
Hur man äter när man tränar påverkar resultatet. Att få i sig rätt ene...
Kolhydrater , proteiner, fibrer?
Vad betyder allt egentligen? Långsamma kolhydrater - finns i socker, i...