Mycket gott till fikat
Ingredienser
50 g jäst
2,5 dl mjölk
1 ägg
1 msk strösocker
1/3 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl
250 - 300 g margarin
Fyllning
smör
strösocker
hackad mandel eller nötter
vaniljkrä
m
Pensling
ägg
Garnering
sockerglasyr (florsocker + vatten)
Instruktioner
- Smula sönder jästen i en bunke.
Häll kall mjölk över och rör om tills jästen lösts upp.
Blanda ner uppvispat ägg, strösocker, salt och till
sist vetemjöl. Spara ev lite mjöl till utbakningen.
Arbeta samman till en smidig deg.
Lägg degen i kylskåp så att den blir riktigt kall.
Låt även smöret blir riktigt kallt.
Kavla ut degen (enligt kursavsnittet: Wienerdeg).
Skär ut kvadratiska rutor med vass kniv.
Sätt en klick smör på mitten av rutan.
Strö över lite strösocker och mandel eller nötter.
Vik nu över varje flik till mitten och tryck till en
aning
Sätt en klick vaniljkräm i mitten.
Jäs wienerbröden svalt på plåt ca 1/2 - 1 timme.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda.
När kakorna är kalla glaserar man med socker-
glasyr.
- Ugnstemperatur: ca 250 grader
Baktid: ca 5 - 8 minuter
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Motion och mat
Hur man äter när man tränar påverkar resultatet. Att få i sig rätt ene...
Kolhydrater , proteiner, fibrer?
Vad betyder allt egentligen? Långsamma kolhydrater - finns i socker, i...