Wienernougat

Serverar: 25 portioner

Julgodis. Enkel att göra och snabbt går det.

Ingredienser

  • 250 gram nougat
  • 125 gram blockchoklad, mörk
  • 100 gram mandel, flagad
  • Instruktioner

    1. Klä en form med bakplåtspapper, klipp inte bort överflödigt papper det ska vikas ner över godiset. jag använde en avlång sockerkaksform. 2. Rosta mandeln i en torr stekpanna. 3. Smält nougaten och chokladen i vattenbad. 4. När massan är flytande rör i mandeln. 5. Häll massan i formen och vik ner papperet över massan. 6. Låt stelna, gärna över natten. 7. Skär i små bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Okänd 14 december 2008

    Tack för ett supergott recept. Jag använde ljus blockchoklad.....Måste nog göra en till sats innan jul....de är så försvinnande goda. Tack från Liliane

    aurora_83 17 december 2008

    mmmm.... de blev så goda.. helt otroligt att man går och köper godis i affären när man kan göra det själv... =) tack så mycket för recetet...=)

    annelieberggren 17 december 2008

    jag och min son lagade dessa underbara goda bitar... Man kan bara inte sluta äta den.

    Glitterfia 3 januari 2009

    Oj, så enkelt och så gott det blev. Tack för receptet.

    monicadanell 24 december 2009

    Kanon goda tack för receptet 5 poäng monica

    HUMPILA 11 december 2011

    En klar 5:a,Andra gången sen 1:a advent som vi gör denna goda enkla wienernougat. Strykande åtgång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben