Wokgryta med kyckling, purjolök och bambuskott

Serverar: 4 portioner

Suveränt god.

Ingredienser

  • 300 gram kyckling
  • 1 msk maizena
  • 1 äggvita
  • 2 st morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 burk majs
  • 1 tsk röd chili
  • 1 tsk mald eller riven färsk ingefära
  • 2 msk matolja
  • 1 burk bambuskott
  • 1 purjolök
  • 2 dl vatten
  • 2 msk soja
  • Salt
  • Socker
  • 1-2 tsk vinäger
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Blanda kycklingbitar med maizena, äggvita, chili och ingefära. Koka ris. Dela, skölj och skär purjolök på snedden. Skär och skala morötterna i riktigt tunna skivor eller stavar, går även bra att riva ned dem grovt samt strimmla paprikan. Skölj bambuskotten i ett durkslag. Hetta upp en panna/wok med höga kanter. Fräs kyckling i olja. Tillsätt purjolök , majsen, paprikan, morötterna och bambuskott. Låt fräsa tre minuter. Tillsätt sedan vatten och soja. Smaka av med en halv tesked salt, lika mycket socker och någon tesked vinäger.
    2. Servera klibbris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben