Wraps fyllda med bönsallad och limeyoghurt

Serverar: 4 portioner

Tre S har denna rätt i rockärmen: Superfräscht, supergott och supersnabbt! För att göra rätten glutenfri. Använd glutenfria tortillabröd.

Ingredienser

  • 1 burk kidneybönor, à 400 g, ca 3 dl kokta
  • 1 burk svarta bönor, à 400 g, ca 3 dl kokta
  • 150 g majskorn
  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka koriander
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • 8 tortillabröd
  • Vinägrett
  • 2 msk olja
  • 3/4 msk vitvinsvinäger
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Limeyoghurt
  • 1 lime
  • 5 dl yoghurt, t.ex. sojayoghurt
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk agavesirap eller socker
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Häll av spadet från kidneybönorna, de svarta bönorna och majsen och skölj allt i ett durkslag. Häll sedan ner i en stor skål. Hacka rödlöken fint och tärna gurkan. Vänd ner bland bönorna tillsammans med körsbärstomaterna och hackad koriander. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
    2. Vinägrett: Blanda olja, vitvinsvinäger, örtsalt och svartpeppar i en liten skål. Ringla över salladen.
    3. Limeyoghurt: Blanda rivet skal och saft från limefrukten, yoghurt, olja, agavesirap, örtsalt och svartpeppar i en skål.
    4. Fyll tortillabröden med bönsallad och limeyoghurt och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben