Yoghurtdessert

Serverar: 4 portioner

Yoghurtdessert med marinerad persika, kanderade mandlar och passionsfrukt. En superenkel, supergod och på något sätt ganska sexig sommarefterrätt...

Ingredienser

  • Vaniljyoghurt
  • 4 dl matlagningsyoughurt
  • 1 s vaniljstång
  • 1 dl florsocker
  • Marinerade persikor
  • 2 st persikor (eller nektariner)
  • 1/2-1 kruka färsk citronmeliss
  • 2 msk råsocker
  • Kanderade mandlar
  • 1 1/2 dl mandlar
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 4 st passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Börja med de kanderade mandlarna: Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de fått färg. Häll på socker och vatten och vänta tills allt vatten dunstar bort och mandlarna blivit lite vita. Rör om med trägaffel hela tiden. Sänk värmen och fortsätt steka tills allt socker smält. Lägg upp på bakplåstpapper och låt svalna.
    2. Gör sedan persikorna: Stöt citronmelissen och råsockret i en mortel. Hacka persikorna i små tärningar och blanda i. Lägg i botten av ett glas och toppa med yoghurten, som du blandat med florsocker och urskrapad vaniljstång.
    3. Skrapa ur fyra passionsfrukter och fördela ovanpå yoghurten. Toppa med kanderade mandlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben