Yoghurtdessert med vindruvor

Serverar: 6 portioner

Denna enkla, krämiga dessert gör du på yoghurt som smaksätts med honung och apelsin. Fräscha vindruvor ger en frisk smak.

Ingredienser

  • 1 kg röda, svarta eller gröna vindruvor
  • 1 msk flytande honung
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Yoghurtkräm
  • 1 l naturell yoghurt
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 2 msk honung
  • Rivet skal av apelsin till garnering
  • Instruktioner

    1. Häll yoghurten i en silduk eller handduk och låt den rinna av ordentligt, 1-2 timmar.
    2. Halvera vindruvorna och kärna ur dem. Lägg vindruvorna i en skål och blanda dem med honung, kanel och vaniljsocker. Täck över och ställ in i kylen.
    3. Blanda den avrunna yoghurten med apelsinskal och honung. Blanda väl och kyl desserten tills den ska serveras.
    4. Sjud apelsinskalet till garneringen i vatten i ca ½ minut.
    5. Lägg upp några vindruvor på tallrikar, portionera upp yoghurten ovanpå och lägg resten av vindruvorna överst. Garnera med apelsinskalet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben