Yoghurtdressingar

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Gott med yoghurt istället för vinäger eller majonnäs.

Ingredienser

  • 1 hårdkokt ägg
  • 1 gul lök
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe basilika
  • 3 dl lättyoghurt
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 mogen avokado
  • 1 citron
  • 1 dl lättyoghurt
  • 1 knippe gräslök
  • 1/2 grön paprika
  • 1/2 rödpaprika
  • 1 liten gul lök
  • 1 knippe dill
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 1 tsk olivolja
  • Salt
  • Peppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Örtdressing: Skala ägg och lök. Tvätta örterna. Finhacka alltsammans och blanda med yoghurt och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Denna dressing är god till kokta grönsaker.
    2. Avokadodressing: Dela avokadon på mitten och ta bort kärnan och skalet. Riv skalet på citronen och pressa ur saften. Mosa avokadon och blanda med citron- saft, -skal och lättyoghurt. Blanda i hackad gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till råa grönsaker.
    3. Färgglad yoghurtdressing: Kärna ur paprikorna och hacka varje halva grovt. Skala och finhacka löken. Tvätta dillen och finhacka den. Blanda med yoghurt och olja. Smakaav med salt och peppar. Servera till en spröd bladsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben