Grillad kycklingfilé med yoghurtdressing och tomatsalsa

Serverar: 4 portioner

Det går att byta ut koriandern mot bladpersilja eller basilika om man vill :)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 8-10 färska myntablad
  • Salt
  • Peppar
  • Yoghurtdressing
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk flytande honung
  • 10 - 12 färska myntablad
  • ½ gurka
  • Salt
  • Peppar
  • Tomatsalsa
  • 4 tomater
  • ½ rödlök
  • 1-2 msk finhackad koriander (eller bladpersilja)
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk limesaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingfiléerna i en skål. Blanda finhackad vitlök med olja, vinäger, honung och finhackade myntablad till en marinad. Salta och peppra. Lägg filéerna i marinaden ett tag.
    2. Sätt ugnen på 175 ºc. Grilla kycklingen på het kolgrill, 2 minuter på varje sida så att filéerna får fin färg runt om. Låt sedan köttet stekas klart i ugnen i ca 15 minuter. Då behåller kycklingen sin saftighet.
    3. Lägg matyoghurten i en bunke och blanda i olivolja, pressad vitlök, honung och finstrimlade myntablad. Skala gurkan, dela den på längden och gröp bort kärnhuset med en sked. Riv gurkköttet grovt, krama ur vätskan och blanda ner gurkhacket i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
    4. Skär tomaterna i klyftor, kärna ur dem och hacka klyftorna i mindre bitar. Finhacka rödlöken och blanda med tomaterna i en bunke. Tillsätt koriander, olivolja, sweet chilisås och limesaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
    5. Servera de varma kycklingfiléerna med den kalla yoghurtdressingen och tomatsalsan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben