Höstsallad med matkorn

Serverar: 4 portioner

God sallad med matkorn, bacon, torkade tranbär och god yogurtdressing.

Ingredienser

  • 2 dl matkorn
  • 2 morötter, tunt skivade
  • 200 g edamamebönor (färska sojabönor - finns i frysdisken i många affärer)
  • 500 g champinjoner, skurna i mindre bitar
  • 70 g bacon, fint hackat
  • 1 röd lök, fint hackad
  • 3 msk torkade tranbär
  • 3 msk cashewnötter, gärna rostade och osaltade
  • Yogurtdressing
  • Ca 4 dl matlagningsyogurt
  • Sambal oelek, lite
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1/2 tsk dijonsenap, eller efter smak
  • Lite vatten
  • Instruktioner

    1. Koka matkornet enligt anvisningarna på förpackningen.
    2. Fräs baconet knaprigt, och låt löken och morötterna fräsa med ett par minuter på slutet. Ta ur pannan, och stek champinjonerna, gärna i det fett som redan finns i pannan.
    3. Koka edamamebönorna och ploppa ut dem ur skidorna.
    4. Lägg upp matkorn, morötter, svamp, bacon, bönor och lök på ett stort fat, och toppa med tranbär och cashewnötter.
    5. Yoghurtdressing: blanda samman alla ingredienserna i en skål, pressa i vitlök, använd lite vatten ifall konsistensen blir för tjock. Öka ev mängden på sambal oelek och senap.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    adlitam96 3 augusti 2012

    Väldigt god sallad, men det kändes lite knappt för att mätta våra magar. Nästa gång får det nog bli ett gott bröd eller något annat tillbehör till. Det var första gången som jag åt matkorn och det blir nog inte sista gången heller. Påminner i smaken om råris och som extra plus är det miljövänligare, tillskillnad från bönorna som kom ifrån thailand. Kanska de går att ersätta med någon annan sort?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben