Höstsallad

Serverar: 4 portioner

Höstsallad med svamp, potatis och jordärtskockor med pikant dressing helt underbart god och mycket mättande!

Ingredienser

  • 700 g kokta små potatisar
  • 3 dl färsk svamp, t ex shiitake
  • 300 g små jordärtskockor
  • 1 dl olivolja
  • Kikkoman Less Salt Soy Sauce
  • Nymalen vitpeppar från kvarnen
  • 1 finskuren schalottenlök
  • 1 ask salladsskott
  • Pikant dressing
  • 1 finskuren schalottenlök
  • 1/2 msk sweet chili ås
  • 1/2 msk risvinäger
  • 2 msk Kikkoman Less Salt Soy Sauce
  • 1/2 msk citron juice
  • 1/2 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk sesamolja
  • 1/2 liten chilifrukt, fint hackad
  • Nymalen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sallad: Skrubba potatiserna. Koka dem. Håll dem varma.
    2. Rensa svampen. Blanda gärna fler sorter. Skala jordärtskockorna. Skär dem i halvor på längden. Blanda svampen och skockorna med lite olivolja. Stek dem. Höj smaken med soja och nymalen vitpeppar.
    3. Dela potatisarna. Blanda dem med svampen, jordärtskockorna, salladskotten och schalottenlöken. Höj smaken med soja och peppar. Servera med pikant dressing.
    4. Dressing: Vispa samman till en dressing. Ringla den över salladen just innan ni skall bjuda den. Servera resten i en skål för sig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben