Ljuvlig höstsallad

Serverar: 4 portioner

Den här salladen med krämig och smakrik dressing blir en elegant och imponerande lunch som gör dig gott.

Ingredienser

  • 1 dl smulad grönmögelost
  • 1 dl gräddfil
  • ½ dl lätt filmjölk
  • 1 msk finklippt gräslök
  • Nymald svartpeppar
  • 1-2 tsk worcestershiresås
  • 2 gröna äpplen
  • 1 liter frisésallad
  • 2 avokador
  • 1 dl lätt rostade valnötter
  • Instruktioner

    1. Gör dressingen genom att lägga osten i en skål och mosa den till en slät pasta. Rör ner gräddfil och filmjölk och vispa ihop till en slät dressing. Rör ner gräslöken och smaka av med svartpeppar och worcestershiresås.
    2. Halvera och kärna ur äpplena och skiva dem i tunna klyftor. Blanda äpple och sallad i en skål. Halvera avokadorna och kärna ur dem. Gröp ur fruktköttet ur skalet och skiva det tunt. Blanda ner avokadoskivorna och valnötterna i salladen.
    3. Portionera upp salladen på tallrikar och ringla dressingen över eller servera dressingen vid sidan om så att gästerna kan ta efter smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben