Spenatsallad med rostad pumpa

Serverar: 4 portioner

En god höstsallad med rostad pumpa, spenat och pinjenötter som serveras med en honungs- och senapsdressing.

Ingredienser

  • 400 g pumpa
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk pinjenötter
  • 1-1½ l späd spenat
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Skala pumpan och skär i tärningar. Lägg pumpan på plåten, droppa över hälften av oljan och rosta i ugnen tills pumpan börjar bli mjuk och gyllene, ca 15 minuter.
    2. Strö pinjenötterna över pumpan och rosta ytterligare 2-3 minuter tills pinjenötterna börjar bli gyllene. Låt svalna på plåten.
    3. Lägg över pumpa och pinjenötter i en skål tillsammans med spenaten och vänd så att salladen blandas väl. Portionera upp på fyra tallrikar.
    4. Blanda resten av oljan med honung, balsamvinäger och senap. Blanda väl och droppa dressingen över salladerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben