Höstsallad med västerbottenost och rostad mandelpotatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Smaskigt.

Ingredienser

  • 200 g blandad sallad, t ex frisée, lollo rosso, ekblad
  • 100 g västerbottenost
  • 600 g mandelpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker
  • Vinägrett
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st gul lök
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 3 msk olivolja
  • Garnering
  • 0,5 st rödlök
  • 0,5 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Skölj salladen ordentligt och riv i mindre bitar. Skär västerbottensost i tunna skivor.
    2. Skrubba och skär mandelpotatisen i tunna skivor. Lägg potatisen på en plåt. Blanda med olivolja, salt och socker. Rosta mitt i ugnen ca 15 min tills potatisen blivit mjuk. Låt svalna.
    3. Skala och finhacka vitlök och lök. Lägg i en skål och tillsätt balsamvinäger, honung och salt. Avsluta med att röra ner olivolja.
    4. Skala rödlöken och skär fina ringar till garnering. Blanda sallad, västerbottenost och mandelpotatis med vinägretten.
    5. Fördela på tallrikar och garnera med rödlöksringar och flingsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    PeggyM 16 oktober 2008

    Mycket god och snabb lunch.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben