Yoghurtkaka med citron

Serverar: 10 portioner

Enkel och god kaka.

Ingredienser

  • 1,25 dl vatten
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 6,25 dl vetemjöl
  • Strimlade citronskal
  • 1 msk citronskal
  • 6 msk pressad citron
  • 2,5 dl yoghurt naturell
  • 2 ägg
  • 3,25 dl socker
  • 125 g smör
  • Instruktioner

    1. Lägg smör och 2.5 dl socker i en skål och vispa pösigt. Tillsätt lätt vispade ägg och vispa väl. Rör ner yoghurt, 3 msk pressad citron, citronskal, mjöl, bakpulver, bikarbonat och blanda. Skeda upp fyllningen i en smord 23 cm kakform och grädda i 175 grader ca 45 minuter eller tills kakan är färdiggräddad (använd provsticka).
    2. Gör i ordning sockerlagen genom att lägga 0.75 dl socker, vatten, 3 msk pressad citron och citronskal i en kastrull. Koka under omrörning på svag värme tills sockret smält. Låt sockerlagen sjuda 5 minuter och häll den sedan genast över den varma kakan i formen. Låt kakan stå 5 minuter och servera med klick yoghurt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben