Yoghurtkaka med citron

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 40 minuter

Saftig god kaka till kaffet.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g matfett
  • ½ dl naturell yoghurt
  • 2 msk pressad citron
  • Skal av 1 citron
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner matfettet, youghurt, citronsaft och skal. Blanda mjöl,potatismjöl och bakpulver, häll det i smeten. Häll smeten i en smörad och bröad form. (avlång sockerkaksform om man har en sådan.)
    2. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 min.
    3. Servera gärna med grädde och lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ingel 16 mars 2009

    Detta låter ju helsmarrigt! Jag måste testa den sedan i vår. Dieten jag följer nu tillåter inte sådant just nu

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben