Yoghurtmarinad kebabstyle till kyckling

Serverar: 4 portioner

Passar till kycklingklubbor, kycklingfilé eller kycklingspett. Gör gärna dubbel sats av marinaden, tag undan hälften och servera som sås till den färdiggrillade kycklingen. Gott till är även t.ex tabbuleh och hummus.

Ingredienser

  • 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • Skal och saft från en halv citron
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 - 1 tsk paprikapulver, gärna stark
  • 1 pressad klyfta vitlök
  • 1 krm kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål eller tillsammans med den kyckling du vill marinera. Banka gärna ut kycklingfileer
    2. Låt marinera några timmar.
    3. Torka av överflödig marinad och salta och peppra kycklingbitarna något.
    4. Grilla eller ugnsstek kycklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben