Yoghurtmarinerad kyckling med grönsakspytt och limesås

Serverar: 4 portioner

Från Ola Luritzsons GI-kokbok

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Yoghurtmarinad
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 finhackad persilja
  • 1 msk färsk, finhackad timjan
  • salt och peppar
  • Grönsakspytt
  • 1 grön squash
  • 1 pkt minimajs
  • 1 röd paprika
  • 4 salladslökar
  • olivolja
  • salt och peppar
  • Limesås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    Blanda ingredienserna till marinaden i en stor skål. Vänd kycklingfiléerna i marinaden. Täck över och låt stå i kylskåp i minst 4 timmar. Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt. Sätt ugnen på 250 grader. Halvera kycklingfiléerna och trä upp dem på spett. Grilla dem i ugnen ca 10 minuter tills de fått färg och är genomstekta. Skär alla grönsaker och fräs dem lätt i en stekpanna i lite olivolja. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med några kvistar persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben