Yoghurtmarinerade kycklingspett

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 1 timme

En fantastiskt god rätt som jag själv provat och rekommenderar.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer, ca 450 g
  • 1 dl matyoghurt/turkisk yoghurt
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1/2 tsk paprika
  • 2 krm mald kardemumma
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk pressad lime
  • 1 lime till garnering
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i stora bitar. Rör ihop en marinad av youghurt, limesaft och alla kryddorna samt salt. Lägg i kycklingbitarna, vänd runt så marinaden kommer åt överallt. Ställ i kylen att marinera minst 30 minuter, gärna mer. Lägg också grillspett av trä i blöt.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Trä kyckling på spetten, varvat med limeskivor. Lägg dem på galler på en plåt täckt med folie. Dutta på eventuell marinad som är kvar i skålen. Stek i övre delen av ugnen i 20-25 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
    4. Vill du ha sås till, rör ihop matyoughurt med rivet limeskal, hackad mynta och en aning salt.
    5. Passande till rätten är, "Tomat och persiljesallad med gryn" som du kan hitta här på Matklubbens hemsida.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben