Yoghurtskaka med citron och bjönbärssås

En lite nyttigare kaka!

Ingredienser

  • 2 dl Lindahls yoghurt
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 125 moscovadosocker
  • 4 äggvitor
  • 4 äggulor
  • 1 citron, saft och rasp
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Björbärssås
  • 1 dl vatten
  • 2 dl björnbär
  • 2 dl socker
  • Smör och ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och sockret till vit skum. Tillsätt 1 gula i taget under fortsatt vispning. Sikta mjöl, bakpulver, Maizena och vaniljsocker ihop. Rör omväxlande yoghurt., citronsaft- och rasp och mjölblandningen i smör/sockerskummet. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd försiktig marängen under tårtdegen. Häll smeten i den väl smörade och bröade formen (se nedan).
    2. Grädda kakan i 200 grader ca 50 min. Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen. Låt svalna före servering.
    3. Björnbärssås: Koka upp vatten och sockret. Tillsätt björnbär och låt koka i 5 minuter. Passera genom en sil eller durkslag. Kyl ner såsen.
    4. Tips: Lägger du aluminiumfolie på tårtformens botten behöver du inte smöra formen. Du kan även utesluta formens botten helt och vrida tätt folien runt tårtringen utsida.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben