Yosenabe - Japansk rätt

Serverar: 6 portioner

Det är ett recept som jag ska ta till mig av, tog en stund att översätta allt, sparar till en fin helg med japanskt i munnen

Ingredienser

  • 500 g magert nötkött, skuret eller kyckling
  • 500 g krabba ben
  • 6 färska räkor
  • 6 shiitake svamp
  • 2 vårlök
  • 225 g risnudlar
  • 500 g torsk eller havsabborre filéer
  • 6 musslor
  • 1 kinakål
  • 1 block tofu
  • 2 morötter
  • Buljong
  • 750 ml shiitake svamp buljong
  • 1 msk soja sås
  • 1 msk mirin
  • 1 tsk sake
  • Serveras med
  • 1 rättika färsk
  • citronsaft
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i lagom storlek. Blötlägg shiitaken i varmt vatten i 20 minuter, låt rinna av väl, spara vatten till buljong. Klipp stjälken till shiitake svamparna, lägg åt sidan. Skär salladskål i 5cm rutor. Skär vårlök i tjocka skivor. Skär tofun i tärningar, torka. Skär morötter i små skivor.
    2. Förbered stor stekpanna/kastrull och lägg i kött, fisk, krabba, musslor, räkor, kål, svamp, tofu, vårlök, morötter och shiitake.
    3. Blanda alla buljong ingredienser och häll i stekpanna. Koka på hög värme för att koka, minska värmen till medel-låg och sjuda. Servera med riven rättika och citronsaft för varje person.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben