Det är ett recept som jag ska ta till mig av, tog en stund att översätta allt, sparar till en fin helg med japanskt i munnen
Ingredienser
500 g magert nötkött, skuret eller kyckling
500 g krabba ben
6 färska räkor
6 shiitake svamp
2 vårlök
225 g risnudlar
500 g torsk eller havsabborre filéer
6 musslor
1 kinakål
1 block tofu
2 morötter
Buljong
750 ml shiitake svamp buljong
1 msk soja sås
1 msk mirin
1 tsk sake
Serveras med
1 rättika färsk
citronsaft
Instruktioner
- Skär fisken i lagom storlek. Blötlägg shiitaken i varmt vatten i 20 minuter, låt rinna av väl, spara vatten till buljong. Klipp stjälken till shiitake svamparna, lägg åt sidan. Skär salladskål i 5cm rutor. Skär vårlök i tjocka skivor. Skär tofun i tärningar, torka. Skär morötter i små skivor.
- Förbered stor stekpanna/kastrull och lägg i kött, fisk, krabba, musslor, räkor, kål, svamp, tofu, vårlök, morötter och shiitake.
- Blanda alla buljong ingredienser och häll i stekpanna. Koka på hög värme för att koka, minska värmen till medel-låg och sjuda.
Servera med riven rättika och citronsaft för varje person.
Liknande recept
Kommentarer (0)