Zannas hallongrottor

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegoda

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 80 g florsocker
  • 40 g kallkrämspulver (marsansås typ)
  • 1 g hjorthornssalt
  • 200 g vetemjöl
  • Hallonsylt till fyllning
  • Florsocker till glasyr
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Blanda smör, florsocker, kallkrämspulver, hjorthornssalt och vetemjöl i en bunke eller i en matberedare.
    3. Dela degen i 50 grams bitar.
    4. Rulla bitarna runda och lägg dem i bullformar. Platta till dem lite och gör en fördjupning med fingret.
    5. Klicka ungefär 1 tesked god hallonsylt i varje grop.
    6. Ställ formarna på en plåt och sätt in dem i ugnen. Baka i cirka 10-15 minuter.
    7. Lös upp florsockret med lite vatten (den ska vara tjock). Lägg en klick glasyr ovanpå hallonsylten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben