Zannas hallongrottor
Serverar:
10-15 portioner
Tid:
30 minuter
Jättegoda
Ingredienser
200 g smör
80 g florsocker
40 g kallkrämspulver (marsansås typ)
1 g hjorthornssalt
200 g vetemjöl
Hallonsylt till fyllning
Florsocker till glasyr
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda smör, florsocker, kallkrämspulver, hjorthornssalt och vetemjöl i en bunke eller i en matberedare.
Dela degen i 50 grams bitar.
Rulla bitarna runda och lägg dem i bullformar. Platta till dem lite och gör en fördjupning med fingret.
Klicka ungefär 1 tesked god hallonsylt i varje grop.
Ställ formarna på en plåt och sätt in dem i ugnen. Baka i cirka 10-15 minuter.
Lös upp florsockret med lite vatten (den ska vara tjock). Lägg en klick glasyr ovanpå hallonsylten.
Liknande recept
Hallongrottor
4.2
25
6
Hallongrottor med kokos
4.3
40
7
Glutenfria Hallongrottor
4.5
25
Hallongrottor
25
Hallongrottor
4.7
24
11
Hallongrottor med kanel
4.2
30
5
Hallongrottor
4.4
25
3
Stora hallongrottor
4.9
12
23
Hallonkransar & Hallongrottor
5
30 min
30
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!