Zebbans fisksoppa

Serverar: 4 portioner

God

Ingredienser

  • 1 medelstor purjolök
  • 3 potatisar
  • 3 dl blekselleri
  • 2,5 dl tomatjuice
  • 1 liter vatten
  • 3 hg torskfile
  • 3 buljongtärningar
  • 1 gurka
  • 1.5 tsk salt
  • 2 hg skalade räkor
  • Olja att steka i
  • Instruktioner

    1. Skär purjon i strimlor. Skala potatisen och skär den i stavar. Hacka bleksellerin. Fräs tillsammans utan att få färg i en vid panna.
    2. Tillsätt tomatjuicen och vattnet och låt koka i 15 minuter.
    3. Skär torsken i bitar. Skär gurkan i stavar. Tillsätt torsk, bujongtärningar, gurka och ev. salt och låt koka i 8 minuter.
    4. Tillsätt de skalade räkorna straxt innan serveringen.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben