Zrazy - köttbullar

Serverar: 7-8 portioner

Tid: 20 minuter

Det här är polska köttbullar och receptet kommer från Allt om mat.

Ingredienser

  • 6 hg blandfärs
  • 172 hg mager, lättrökt skinka
  • 11/2 dl skorpmjöl
  • 1 dl mjölk
  • 11/2 dl hackad lök
  • 1/2 morot
  • 1/8 selleri (eller 1 tsk sellerisalt)
  • 1 liten purjolök
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk söt paprika
  • 1/4 tsk timjan
  • 2 ägg
  • Ev 2-3 msk potatismjöl
  • Ev 1-3 msk grädde eller mjölk
  • 50 g margarin till stekning
  • Sås
  • 1-2 dl buljong
  • 3 flådda tomater
  • 1 hg champinjoner
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Mal eller hacka skinkan tillsammans med köttet. Riv morot och selleri på rivjärnets fina sida. Strimla purjolöken fint
    2. Blöt upp skorpmjölet i mjölken. Blanda samman alla ingredienserna till färsen. Tillsätt lite grädde om den blir för hård, lite skorpmjöl om den blir för lös.
    3. Forma med en sked kött ovala köttbullar. Stek dem runt om.
    4. Dela tomaterna, skiva champinjonerna. Häll buljong, tomater, champinjoner och hackad lök i pannan. Täck med lock och låt puttra 15-20 minuter.
    5. Späd med mer buljong vid behov. Rör i 1 dl grädde strax före serveringen, smaka av och bjud kokt potatis till.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben