Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir över, men det är inte överraskning. Samtidigt förstår vi att inte alla har orken eller tiden som krävs för att laga mat och spendera tid på att hitta recept, handla livsmedel och laga mat.

Som tur är finns det idag en mycket praktisk lösning nämligen anpassningsbara matkassar där du som beställare själv får välja vilka recept och maträtter du vill få levererade varje vecka. Så i ett försök att underlätta för våra läsare som älskar mat men saknar tiden som krävs för att handla och stå i köket dagligen har vi testat flera matkassar med valbara recept.

Linas matkasse – Välj själv-kassen

Linas Matkasse är för många i Sverige förknippat med konceptet matkassar. Aktören är idag absolut störst på marknaden och man var dessutom det andra företaget i världen att lansera en matkasse (Middagsfrid hann före med ett par månader).

Idag erbjuder Linas ett stort antal matkassar för diverse familjekonstellationer och dieter, fast ett av deras mest populära val är “Välj själv-kassen”. Väljer du att prenumerera på den matkassen får du varje vecka 30 unika recept att välja mellan.

Recepten som vi har testat och sett tillgängliga på Linas hemsida har varit en bra blandning av klassiska maträtter vi alla redan känner till samt ett stort antal spännande och unika recept från jordens alla hörn.

HelloFresh – Receptarkiv

Med HelloFreshs innovativa recept kan du resa till en ny världsdel varje dag i veckan och utforska nya smakupplevelser med minimalt arbete. Till exempel är HelloFreshs asiatiska tacos en stor favorit och likaså deras ugnsbakad kummel.

I likhet med Linas matkasse publicerar HelloFresh 30 nya recept på sin hemsida varje vecka och du kan själv välja och vraka bland recepten.

Bäst av allt är att du inte måste prenumerera på en särskild matkasse för detta alternativ utan du kan göra tillval oavsett vilken HelloFresh-matkasse du väljer.

GI-Boxen – Färdiglagad hälsokost

GI-boxen är en på många sätt unik matkasse då de egentligen inte erbjuder klassiska matkassar. Istället har GI-boxen valt att fokusera på färdiglagade maträtter vilket underlättar ytterligare för den som har begränsat med tid.

Med det sagt är GI-boxens maträtter framställda enligt GI-dieten, dvs. med väldigt lite kolhydrater. Därför är aktören bäst för de som följer den dieten eller de som försöker gå ner i vikt. Därmed är ovannämnda matkassar ett mer lämpligt val för de allra flesta.

Mat.se - Skräddarsy din egen matkasse

Mat.se har också gått och blivit en storfavorit hos många med sina färdiga matkassar och stora utbud matvaror online. Hos Mat.se kan du välja mellan två färdiga matkassar med menyer som uppdateras varje vecka. Vardagskassen innehåller lättlagade recept som går snabbt att laga medan Klimatkassen innehåller middagar med lågt klimatavtryck. Om dessa matkassar mot förmodan inte skulle passa dig så kan du istället skapa din helt egna matkasse utifrån din personliga smakpalett. Du har över 3000 recept att välja mellan vilket gör att det garanterat finns något för alla.

Det finns nästan alltid förmånliga rabatter hos Mat.se att ta del av, speciellt som ny kund. Ett plus i kanten är dessutom deras snabba leveranstider med möjlighet till leverans redan samma dag.

Testa en matkasse innan du bestämmer dig

Den kanske främsta fördelen med dagens matkassar är att man enkelt kan testa en eller flera stycken innan man bestämmer sig för vilken man har.

Det är nämligen ingen matkasse på marknaden som har bindningstider eller uppsägningstider utan du kan pausa eller avsluta din prenumeration precis när du vill.