Det händer mycket nytt på matfronten just nu. Här kan du läsa om nyheter i matbranshen, om nya restauranger och nya produkter!




Crème fraiche som går att koka och har en fetthalt på endast 8% presenteras nu av Yoplait under namnet Fraiche.

Miniost med 1% fetthalt finns nu ute i butikerna. Osten finns ännu bara med neutral smak, men komplettering med smaker kommer att ske. Miniosten säljs i förpackningar om 250 och 400 gram.

Zoégas Presso är ett nytt mörkrostat, grovmalet kaffe för pressbryggare.

Kaffemjölk med lägre fetthalt och i en förpackning med ny design komemr från Arla Foods. Fetthalten på nya Jigger kaffemjölk har sänkts till 1,5% men kaffegrädden ligger kvar på 12%.

Från Saturnus kommer nya Coffee Syrups, för dig som vill göra egna goda kaffedrinkar. Syrupen finns i smakerna vanilj, choklad, mintchoklad och hasselnöt.

Från Findus komemr två nya fiskrätter, Findus Skeppartorsk Jumbo och den lite mer exklusiva varianten Findus Redarsej. Skeppartorsken göra av torskfärs och en rikigt krispig panad. Redarsejen görs av sejfilé, också den med en härligt krispig panad och kryddad med vitlök och örtkrydda.

Maria Dahlquist
2001-03-22