Lagom tills det är dags för löpning, cykling, inlines och promenad på Öresundsbron så lanserar Skånemejerier en helt ny fil; Öresundsfilen. I Malmöregionenkretsar mycket kring Öresundsbron just nu. Själva invigningen är den 1/7, men i Pingsthelgen öppnas bron för 100.000-tals människor som på olika sätt vill känna den under sina fötter.

Spårbar fil
Det som gör Öresundsfilen så unik är att mjölkråvaran i den går att spåra tillbaka till en grupp skånska mjölkgårdar. Skånemejerier har nämligen 16 mjölkbönder vars gårdar är kvalitets- och miljöcertifierade. Mjölken från gårdarna hämtas separat och körs till ett speciellt mejeri, där den omvandlas till krämig Öresundsfil i en obruten kedja. Detta arbete kan man nu följa på Internet.
Öresundsfilen är en nyttig, krämig och smakrik fil. En fil berikad med hälsosamma acidophilus- och bifidusbakterier med en låg fetthalt.
Den finns i smakerna naturell, björnbär, fläder och rabarber. God till frukost och mellanmål. Pröva också att servera rabarbervarianten som sås till en god, lite kladdig chokladkaka. Jättegott!

Margareta Schildt-Landgren
2000-06-05