En smoothie är en amerikansk energidryck som säljs på många coffee shops. För 8-10 år sedan föddes den i Kalifornien och har nu spridit sig över världen. Alldeles strax kan du enkelt göra din egen smoothie hemma, smaksatt precis efter dina egna önskemål.

Nyttig och god
Smooth betyder just len och mjuk på engelska. Precis så är drinken. Påminner om milkshake, men eftersom smoothie görs med yoghurt så känns den något syrligare. Mixa 2 dl mild yoghurt med 1 1/2 dl frusna eller färska hallon till en jämn konsistens. Blanda sedan i 1 dl mjölk pch eventuellt några isbitar. Kör mixern ytterligare en stund. Jag tycker inte det behövs socker, men anser du det så tillsätt lite grann. Häll upp i glas och servera genast.
Många smoothies som säljs på coffee shops har dessutom fått en tillsats av ginseng, guarana, multivitamin eller protein och blir naturligtvis ännu nyttigare då.

Frukost eller mellanmål
Har du svårt att äta en bra frukost så kan en smoothie vara ett alternativ. Går snabbt att tillaga och dricka, för den morgontrötte som sover in i det längsta.
Även som mellanmål fungerar drinken bra. Den ger en ganska snabb energikick vilket ju behövs mellan varven i vår stressade tillvaro.
Testa smoothie på coffee shops och hemma. Ge gärna en vink om vad du tyckte till Matklubben!

Matklubben
2006-03-30