Salvia- & limesnapsen är en typisk festsnaps. Den kryddfyllda flaskan är vacker att ställa fram på ett dukat bord.
Tvätta limen under rinnande ljummet vatten. Skala med en potatisskalare en spiral av det yttersta gröna skalet. Lägg spiralen tillsammans med 4 blad färsk salvia i en halvflaska (350 ml) Brännvin Special. Låt stå till nästa dag. Ska snapsen sparas längre bör salviabladen och limeskalet tas bort efter 12-24 timmar.

Citronsnaps
Tvätta citronen under rinnande vatten. Skär, t ex med en potatisskalare, ut en spiral av det yttersta gula skalet. Lirka ner spiralen i en flaska med brännvin. Låt stå i några timmar eller över natten. Smaka av. Fiska upp citronskalet när du tycker att snapsen har lagom smak.


Köp vår bok "Snaps - gamla och nya blandningar" i shoppen, så får du fler tips!

Maria Dahlquist
2000-08-08