Allt du behöver veta om denna syrliga frukt som sägs göra underverk för din kropp!Grapefrukt är en citrusfrukt som växter främst i länder som har ett tropiskt till subtropiskt klimat. Den innehåller höga halter c-vitamin som stärker immunförsvaret, huden, tänderna och skelettet. Då det verksamma fibret pektin finns i frukten så rensar den även levern, sänker kolesterolet och på så sätt bromsar åderförkalkning. I viss mån sägs den skydda mot cancer då vitaminet lykopen som finns mest i den röda blodgrapen och rosa Florida visat sig hämma uppkomsten av cancertumörer i vissa fall, vilken superfrukt alltså! 

I studier som gjorts så har det visats att personer som äter grapefrukt har större benägenhet att gå ner i vikt än de som inte gör det, anledningen kan vara att grapen sägs ha en neurologisk effekt som ger minskad aptit och då den även håller insulinet på en jämn nivå så minskar risken för hungerdippar. 

Det man dock ska tänka på är att grapefrukten kan ha en skadlig inverkan på personer som äter vissa mediciner då olika ämnen i frukten kan förstärka eller försvaga vissa effekter i upptaget. Se till att kolla med din läkare innan om du äter receptbelagda mediciner och är sugen på en liten superfrukt. 

Med detta sagt så måste ni ju bara testa några mumsiga recept nedan som innehåller denna svårslagna vitaminkick!