Finsk potatislimpa, recept som man kan hitta på: http://www.talvi.net/recipes/potislimpa.shtml
evaldo16 januari 2008
:o
evaldo16 januari 2008
Skrivet av evaldo den 16 jan 2008
Finsk potatislimpa, recept som man kan hitta på: http://www.talvi.net/recipes/potislimpa.shtml
Det blev något felk, går inte att kommas fram till receptet på denna adress.
snutten17 januari 2008
Potatislimpa
1 l potatis
½ l potatiskokspad + vatten
3 surskorpor eller surbrödsskivor
25 g jäst
5 dl rågmjöl
2 dl vatten
½ dl vatten
75 g jäst
3 msk salt
1½ dl sirap
4 dl jästbrödsmjöl
ca. 10 dl rågmjöl
Koka de skalade potatisarna tills de är mjuka, mosa dem och tillsätt kokspadet. Låt blandningen svalna tills den är fingervarm. Smula i surskorporna och jästen samt tillsätt rågmjöl och malt. Blandningen är mycket tjock. Låt den mältas ca. två timmar på ett varmt ställe.
Lös jästen i vatten och tillsätt den i degen. Tillsätt ven dalt, sirap och mjöl. Arbeta degen smidig och låt den jäsa. Baka ut den till tre rundap limpor och låt dem jäsa. Nagga limporna och grädda dem i 200° ca. 1 timme. Pensla limporna med sirapsvatten i gräddningens slutskede.
snutten17 januari 2008
hahahahahaha det blev något konstigt när jag kopierade från sidan där receptet fanns...
som har recept på potatislimpor?
Finsk potatislimpa, recept som man kan hitta på: http://www.talvi.net/recipes/potislimpa.shtml
:o
Finsk potatislimpa, recept som man kan hitta på: http://www.talvi.net/recipes/potislimpa.shtml
Det blev något felk, går inte att kommas fram till receptet på denna adress.
Potatislimpa
1 l potatis
½ l potatiskokspad + vatten
3 surskorpor eller surbrödsskivor
25 g jäst
5 dl rågmjöl
2 dl vatten
½ dl vatten
75 g jäst
3 msk salt
1½ dl sirap
4 dl jästbrödsmjöl
ca. 10 dl rågmjöl
Koka de skalade potatisarna tills de är mjuka, mosa dem och tillsätt kokspadet. Låt blandningen svalna tills den är fingervarm. Smula i surskorporna och jästen samt tillsätt rågmjöl och malt. Blandningen är mycket tjock. Låt den mältas ca. två timmar på ett varmt ställe.
Lös jästen i vatten och tillsätt den i degen. Tillsätt ven dalt, sirap och mjöl. Arbeta degen smidig och låt den jäsa. Baka ut den till tre rundap limpor och låt dem jäsa. Nagga limporna och grädda dem i 200° ca. 1 timme. Pensla limporna med sirapsvatten i gräddningens slutskede.
hahahahahaha det blev något konstigt när jag kopierade från sidan där receptet fanns...