Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

förklarande kokbok ?

  • kallebakom 1 november 2013

    hej,finns det nån kokbok som talar liksom varför man gör si eller så ? jag vill lära mig mer om hur och varför om mat och ingrdienser, jo har vår kokbok men förklarar inte så mkt

  • DoctorWho 1 november 2013

    Jag har själv letat efter en sådan bok och har önskat mig denna DYRA bok i present i flera år. Bläddrade i den en gång i en bokhandel, såg priset och lade motvilligt ner boken. Vet ej om den finns översatt till svensk.
    http://www.bokus.com/bok/9783540674665/science-of-cooking/
    Har också hittat en websida som förklar sånt, http://www.scienceofcooking.com/

  • kallebakom 1 november 2013

    o tack ! synd inte på svenska bara

  • mibrant 2 november 2013

    Det goda franska köket; Beck Simone, Bertholle Louisette & Child Julia

    Klassisk kokbok som just tar sikte på att förklara varför ett recept ser ut som det gör, och tekniken man bör känna till. Kom ut på 80-talet på svenska och finns numera på antikvariat och bibliotek (även pocket)

    Orginalet på engelska Mastering the Art of French Cooking första upplaga 1961, säljs i ständigt nya upplagor, även via svenska boksajter. Den engelska upplagan har amerikanska mått. Den svenska upplagan använder våra metriska mått. (Översättningstabeller mellan olika slags vikt och volym mått finns på nätet

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.