hej,finns det nån kokbok som talar liksom varför man gör si eller så ? jag vill lära mig mer om hur och varför om mat och ingrdienser, jo har vår kokbok men förklarar inte så mkt
DoctorWho1 november 2013
Jag har själv letat efter en sådan bok och har önskat mig denna DYRA bok i present i flera år. Bläddrade i den en gång i en bokhandel, såg priset och lade motvilligt ner boken. Vet ej om den finns översatt till svensk.
http://www.bokus.com/bok/9783540674665/science-of-cooking/
Har också hittat en websida som förklar sånt, http://www.scienceofcooking.com/
kallebakom1 november 2013
o tack ! synd inte på svenska bara
mibrant2 november 2013
Det goda franska köket; Beck Simone, Bertholle Louisette & Child Julia
Klassisk kokbok som just tar sikte på att förklara varför ett recept ser ut som det gör, och tekniken man bör känna till. Kom ut på 80-talet på svenska och finns numera på antikvariat och bibliotek (även pocket)
Orginalet på engelska Mastering the Art of French Cooking första upplaga 1961, säljs i ständigt nya upplagor, även via svenska boksajter. Den engelska upplagan har amerikanska mått. Den svenska upplagan använder våra metriska mått. (Översättningstabeller mellan olika slags vikt och volym mått finns på nätet
hej,finns det nån kokbok som talar liksom varför man gör si eller så ? jag vill lära mig mer om hur och varför om mat och ingrdienser, jo har vår kokbok men förklarar inte så mkt
Jag har själv letat efter en sådan bok och har önskat mig denna DYRA bok i present i flera år. Bläddrade i den en gång i en bokhandel, såg priset och lade motvilligt ner boken. Vet ej om den finns översatt till svensk.
http://www.bokus.com/bok/9783540674665/science-of-cooking/
Har också hittat en websida som förklar sånt, http://www.scienceofcooking.com/
o tack ! synd inte på svenska bara
Det goda franska köket; Beck Simone, Bertholle Louisette & Child Julia
Klassisk kokbok som just tar sikte på att förklara varför ett recept ser ut som det gör, och tekniken man bör känna till. Kom ut på 80-talet på svenska och finns numera på antikvariat och bibliotek (även pocket)
Orginalet på engelska Mastering the Art of French Cooking första upplaga 1961, säljs i ständigt nya upplagor, även via svenska boksajter. Den engelska upplagan har amerikanska mått. Den svenska upplagan använder våra metriska mått. (Översättningstabeller mellan olika slags vikt och volym mått finns på nätet