Har någon av er något bra tips på att få god smak på kålpudding? t.ex. någon speciell krydda, fläsk - eller blandfärs (om det nu har någon betydelse?)
Jag har kollat recepten här, men de är ju ganska snarlika.
Tycker alltid jag får den så menlös hur jag än kryddar.
farmoringer23 juni 2008
Jag vet inte, jag blandar alltid den brynta kålen i färssmeten. Har kinasoja i eller liknande. Salt och peppar men även allroundkrydda och aromat....Aldrig ris.....Aldrig bara fläskfärs heller för den delen..
The_mama97mia23 juni 2008
Lite kryddpeppar tycker jag ger en bra smak...
marwis23 juni 2008
Sirap!! Det blir pricken över i!!(Y)
Disen23 juni 2008
Håller med marwis. Glöm inte sirapen.(Y)
monac23 juni 2008
en skvätt kalv elller oxfond.:)
mycket gott!
Varför lagar man inte kålpudding oftare?:o
farmoringer23 juni 2008
Skrivet av monac den 23 jun 2008
en skvätt kalv elller oxfond.:)
mycket gott!
Varför lagar man inte kålpudding oftare?:o
Det här är en sån där rätt jag ska laga när gubben min inte är hemma. Därför lagar jag det inte oftare. Men till älgjakten varje år njuter jag för fullt av kålpudding..(Y)
UllaC23 juni 2008
Jag skär kålen i små bitar och steker i blandat sirap och smör.
Använder blandfärs, späder med mjölk och kryddar med salt och Caj P:s grillkrydda.
Det skall vara så mjölk i färsen att den skall komma ner i formen utan större hjälp.
Då brukar det bli fin konsistens på köttfärsen när den blir färdig. Det fordras också mycket salt och grillkrydda. Jag smakar av färsen för att känna om det är tillräckligt. Jag vet att många inte kan göra det, men kan du så gör det. Förr hade jag salt och vitpeppar, men vitpeppar har jag slutat med i kålpuddingen. 1 timma i mitten på ugnen i 200 grader. Till detta smält smör, lingonsylt och kokt potatis. DETTA BLIR GOTT!!!
zonale23 juni 2008
Steker också kålen med lite sirap. Kryddar färsen med lite kryddpeppar, salt och lite vitpeppar och en aning kalvfond. Använder blandfärs. Späder den under stektiden med lite kalvbuljong. Vill ha så det samlas sky som jag sedan använder som sås. Klarar tyvärr inte av smält smör men lingonsylt och kokt potatis serveras till.
festmaten24 juni 2008
Tack för alla era tips! Tack vare dom så åt vi i kväll en kålpudding, som var betydligt godare än de jag åstadkommit tidigare.:p
Jag tog lite av alla tips, kryddpeppar, sirap, mycket salt, oxfond, blandfärs
Resten av kålen ligger nu brynt i frysen och bara väntar....
Lindanemon24 juni 2008
Min mamma (L) toppade alltid sin kål pudding med bacon skivor...
Den var väldans god... (Y)
matnjutaren24 juni 2008
Skrivet av Lindanemon den 24 jun 2008
Min mamma (L) toppade alltid sin kål pudding med bacon skivor...
Den var väldans god... (Y)
Så gör jag med..:)(Y)
zonale24 juni 2008
Ska testa med baconskivor nästa gång. Föreställer mig att det ger god smak. Tack för tipset!:)
festmaten24 juni 2008
Kul att det kommer in fler tips(Y)
Bacon är ju användbart som smaksättare till mycket, så det blir säkert gott här också.
jas6524 juni 2008
Jag gör nästan som alla andra här kokar kålen att tag i salt och lite socker sedan så bryner jag kålen med sirap och använder spaden som blir över till ge en fuktighet till kålpuddingen. Men jag använder Findus eller Felix mm, grötris istället för att koka min egen.
Mvh
Höfta mera bland kålpuddings recept och kryddblandningar.
Anders
monac24 juni 2008
får man häda en tung national klenod-rätt som kålpudding med bacon:D....
-Det klart att man får...ska testa det nästa gång(Y)
matnjutaren24 juni 2008
En variant på "kåldolmar", som jag gör.
"Serma" heter dom, kokta i gryta och gjorda på surkål, med vitlök och starkare kryddor i köttfärssmeten än vi har i våra.
I den grytan med har man, just, bacon. Den "höjer" smaken till skyarna. (Y)
farmoringer24 juni 2008
Skrivet av matnjutaren den 24 jun 2008
En variant på "kåldolmar", som jag gör.
"Serma" heter dom, kokta i gryta och gjorda på surkål, med vitlök och starkare kryddor i köttfärssmeten än vi har i våra.
I den grytan med har man, just, bacon. Den "höjer" smaken till skyarna. (Y)
Jaha matnjutaren..Då får du allt lägga in ett recept till ..Det här vill vi ju ha recept på....(Y)
matnjutaren24 juni 2008
Skrivet av farmoringer den 24 jun 2008
Skrivet av matnjutaren den 24 jun 2008
En variant på "kåldolmar", som jag gör.
"Serma" heter dom, kokta i gryta och gjorda på surkål, med vitlök och starkare kryddor i köttfärssmeten än vi har i våra.
I den grytan med har man, just, bacon. Den "höjer" smaken till skyarna. (Y)
Jaha matnjutaren..Då får du allt lägga in ett recept till ..Det här vill vi ju ha recept på....(Y)
:) Självklart ska ni få det med.(L)
Måste bara få skriva ner själv på "pränt" HUR mycket det ska vara i av allt. Hmmm..kanske jag borde laga till en "laddning" så att jag på ett ungefär ser HUR mycket jag tar. Är ju bara en stor "höftare". suck...Men jag ska fixa fram det snart! Promise! (L)
Gillsan24 juni 2008
Hej! Jag har i rivna morötter det blir jättegott.
Jag har den i min kokbok som Gills skånska kålpudding.
Morötterna sätter väldigt god smak på puddingen och såsen(Y)
Mvh Gillsan
Har någon av er något bra tips på att få god smak på kålpudding? t.ex. någon speciell krydda, fläsk - eller blandfärs (om det nu har någon betydelse?)
Jag har kollat recepten här, men de är ju ganska snarlika.
Tycker alltid jag får den så menlös hur jag än kryddar.
Jag vet inte, jag blandar alltid den brynta kålen i färssmeten. Har kinasoja i eller liknande. Salt och peppar men även allroundkrydda och aromat....Aldrig ris.....Aldrig bara fläskfärs heller för den delen..
Lite kryddpeppar tycker jag ger en bra smak...
Sirap!! Det blir pricken över i!!(Y)
Håller med marwis. Glöm inte sirapen.(Y)
en skvätt kalv elller oxfond.:)
mycket gott!
Varför lagar man inte kålpudding oftare?:o
en skvätt kalv elller oxfond.:)
mycket gott!
Varför lagar man inte kålpudding oftare?:o
Det här är en sån där rätt jag ska laga när gubben min inte är hemma. Därför lagar jag det inte oftare. Men till älgjakten varje år njuter jag för fullt av kålpudding..(Y)
Jag skär kålen i små bitar och steker i blandat sirap och smör.
Använder blandfärs, späder med mjölk och kryddar med salt och Caj P:s grillkrydda.
Det skall vara så mjölk i färsen att den skall komma ner i formen utan större hjälp.
Då brukar det bli fin konsistens på köttfärsen när den blir färdig. Det fordras också mycket salt och grillkrydda. Jag smakar av färsen för att känna om det är tillräckligt. Jag vet att många inte kan göra det, men kan du så gör det. Förr hade jag salt och vitpeppar, men vitpeppar har jag slutat med i kålpuddingen. 1 timma i mitten på ugnen i 200 grader. Till detta smält smör, lingonsylt och kokt potatis. DETTA BLIR GOTT!!!
Steker också kålen med lite sirap. Kryddar färsen med lite kryddpeppar, salt och lite vitpeppar och en aning kalvfond. Använder blandfärs. Späder den under stektiden med lite kalvbuljong. Vill ha så det samlas sky som jag sedan använder som sås. Klarar tyvärr inte av smält smör men lingonsylt och kokt potatis serveras till.
Tack för alla era tips! Tack vare dom så åt vi i kväll en kålpudding, som var betydligt godare än de jag åstadkommit tidigare.:p
Jag tog lite av alla tips, kryddpeppar, sirap, mycket salt, oxfond, blandfärs
Resten av kålen ligger nu brynt i frysen och bara väntar....
Min mamma (L) toppade alltid sin kål pudding med bacon skivor...
Den var väldans god... (Y)
Min mamma (L) toppade alltid sin kål pudding med bacon skivor...
Den var väldans god... (Y)
Så gör jag med..:)(Y)
Ska testa med baconskivor nästa gång. Föreställer mig att det ger god smak. Tack för tipset!:)
Kul att det kommer in fler tips(Y)
Bacon är ju användbart som smaksättare till mycket, så det blir säkert gott här också.
Jag gör nästan som alla andra här kokar kålen att tag i salt och lite socker sedan så bryner jag kålen med sirap och använder spaden som blir över till ge en fuktighet till kålpuddingen. Men jag använder Findus eller Felix mm, grötris istället för att koka min egen.
Mvh
Höfta mera bland kålpuddings recept och kryddblandningar.
Anders
får man häda en tung national klenod-rätt som kålpudding med bacon:D....
-Det klart att man får...ska testa det nästa gång(Y)
En variant på "kåldolmar", som jag gör.
"Serma" heter dom, kokta i gryta och gjorda på surkål, med vitlök och starkare kryddor i köttfärssmeten än vi har i våra.
I den grytan med har man, just, bacon. Den "höjer" smaken till skyarna. (Y)
En variant på "kåldolmar", som jag gör.
"Serma" heter dom, kokta i gryta och gjorda på surkål, med vitlök och starkare kryddor i köttfärssmeten än vi har i våra.
I den grytan med har man, just, bacon. Den "höjer" smaken till skyarna. (Y)
Jaha matnjutaren..Då får du allt lägga in ett recept till ..Det här vill vi ju ha recept på....(Y)
En variant på "kåldolmar", som jag gör.
"Serma" heter dom, kokta i gryta och gjorda på surkål, med vitlök och starkare kryddor i köttfärssmeten än vi har i våra.
I den grytan med har man, just, bacon. Den "höjer" smaken till skyarna. (Y)
Jaha matnjutaren..Då får du allt lägga in ett recept till ..Det här vill vi ju ha recept på....(Y)
:) Självklart ska ni få det med.(L)
Måste bara få skriva ner själv på "pränt" HUR mycket det ska vara i av allt. Hmmm..kanske jag borde laga till en "laddning" så att jag på ett ungefär ser HUR mycket jag tar. Är ju bara en stor "höftare". suck...Men jag ska fixa fram det snart! Promise! (L)
Hej! Jag har i rivna morötter det blir jättegott.
Jag har den i min kokbok som Gills skånska kålpudding.
Morötterna sätter väldigt god smak på puddingen och såsen(Y)
Mvh Gillsan