Har suttit i flera timmar och sökt ett recept av kondenserad mjölk. Såg ett på "Halv åtta hos mig" men är receptet bortagit. Någon som har det undanstopppat???{bashful}
Birgersdotter2 maj 2012
1. Godaste kolasåsen får du genom att helt enkelt koka en oöppnad
burk kondenserad mjölk ca 4 timmar under lock i en gryta med vatten. Se
till att burken alltid är täckt med vatten. Detta är viktigt, då burken kan explodera om vattnet försvinner!
2. När burken kokat klart, öppna och rör i 4 msk grädde, sedan är
såsen klar att hälla över glassen.
diad2 maj 2012
Hej här kommer ett bra men bara på hur du fixar till kolasåsen.
Ta en burk sötad kondenserad mjölk, plocka bort alla etiketter (så inte kastrullen förstörs) och lägga den oöppnade konservburken i en stor kastrull som fylls med vatten så att burken är helt vattentäckt. Sedan är det bara att koka.
Fyll på med lite vatten då och då om det kokar bort, burken ska alltid vara helt vattentäckt.
Efter två timmar har kolakrämen en lite rinnigare konsistens och efter 3 timmar har den samma konsistens som på bilden. Vänta en stund innan du öppnar burken, ställ den gärna i kylen över natten.
Tips! Koka gärna flera burkar åt gången när du ändå är i farten. De kan sparas i flera månader i kylskåpet!
/Diad/
The_mama97mia2 maj 2012
Om du vill googla så sök på Dulce di leche - jag minns receptet i Halvåtta hos mig, men det hette ngt annat, det var en smarrig skapelse som jag tänkte att jag skulle lägga på minnet... Men det glömde jag visst...
lillawe2 maj 2012
Tack alla ni för tipsen(L)
egatgsvg3 maj 2012
Kan det vara denna du menar? Hämtad från "recept.nu"
Kattens kolatårta med daim
Antal portioner:8
1 burkkondenserad mjölk
13 st digestivekex
125 g äkta smör, smält
2.5 dl vispgrädde
2 st bananer
1 st daim att riva på toppen
Alternativa toppings
Geléhallon
Hallon
1. Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnat den) i precis nästan kokande vatten i 3 immar och 15 minuter. . Låt burken sedan kallna och låt den stå i kylen tills dagen efter. Smula sönder kexen och tillsätt sedan smöret. Denna smet hälls sedan av i en passande form. Går också bra med småformar om man tycker att det är ”festligare”. Fördela sedan den kondenserade mjölken över botten. Var försiktig! Botten är väldigt spröd och går lätt sönder. Hit kan du förbereda! Ställ formen i kylen så länge.
Vid servering
Skär upp bananerna i smala skivor och lägg dessa över hela tårtan. Vispa grädden och häll över den. Riv sedan lite daim som dekoration.Till barnkalaset är geléhallon ett perfekt alternativ. På sommaren är lite hallon riktigt gott.
The_mama97mia3 maj 2012
Det var precis den jag tänkte på! Kattens kolatårta - typiskt sånt namn på en rätt som jag då inte kan minnas...
Har suttit i flera timmar och sökt ett recept av kondenserad mjölk. Såg ett på "Halv åtta hos mig" men är receptet bortagit. Någon som har det undanstopppat???{bashful}
1. Godaste kolasåsen får du genom att helt enkelt koka en oöppnad
burk kondenserad mjölk ca 4 timmar under lock i en gryta med vatten. Se
till att burken alltid är täckt med vatten. Detta är viktigt, då burken kan explodera om vattnet försvinner!
2. När burken kokat klart, öppna och rör i 4 msk grädde, sedan är
såsen klar att hälla över glassen.
Hej här kommer ett bra men bara på hur du fixar till kolasåsen.
Ta en burk sötad kondenserad mjölk, plocka bort alla etiketter (så inte kastrullen förstörs) och lägga den oöppnade konservburken i en stor kastrull som fylls med vatten så att burken är helt vattentäckt. Sedan är det bara att koka.
Fyll på med lite vatten då och då om det kokar bort, burken ska alltid vara helt vattentäckt.
Efter två timmar har kolakrämen en lite rinnigare konsistens och efter 3 timmar har den samma konsistens som på bilden. Vänta en stund innan du öppnar burken, ställ den gärna i kylen över natten.
Tips! Koka gärna flera burkar åt gången när du ändå är i farten. De kan sparas i flera månader i kylskåpet!
/Diad/
Om du vill googla så sök på Dulce di leche - jag minns receptet i Halvåtta hos mig, men det hette ngt annat, det var en smarrig skapelse som jag tänkte att jag skulle lägga på minnet... Men det glömde jag visst...
Tack alla ni för tipsen(L)
Kan det vara denna du menar? Hämtad från "recept.nu"
Kattens kolatårta med daim
Antal portioner:8
1 burkkondenserad mjölk
13 st digestivekex
125 g äkta smör, smält
2.5 dl vispgrädde
2 st bananer
1 st daim att riva på toppen
Alternativa toppings
Geléhallon
Hallon
1. Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnat den) i precis nästan kokande vatten i 3 immar och 15 minuter. . Låt burken sedan kallna och låt den stå i kylen tills dagen efter. Smula sönder kexen och tillsätt sedan smöret. Denna smet hälls sedan av i en passande form. Går också bra med småformar om man tycker att det är ”festligare”. Fördela sedan den kondenserade mjölken över botten. Var försiktig! Botten är väldigt spröd och går lätt sönder. Hit kan du förbereda! Ställ formen i kylen så länge.
Vid servering
Skär upp bananerna i smala skivor och lägg dessa över hela tårtan. Vispa grädden och häll över den. Riv sedan lite daim som dekoration.Till barnkalaset är geléhallon ett perfekt alternativ. På sommaren är lite hallon riktigt gott.
Det var precis den jag tänkte på! Kattens kolatårta - typiskt sånt namn på en rätt som jag då inte kan minnas...