Kan någon förklara vad vi kan ha gjort för fel....? Slaktade hemuppfödda tuppar, tillagade och åt. Köttet smakade sött som om vore det sockrat. Har jag vant mig så vid "fabrikskött" att kött från fritt gående välmående djur smakar mycket annorlunda?? Någon som varit med om det och kan förklara?
/Agneta
matfatbak18 oktober 2012
Hemuppfödda tuppar och hönor brukar smaka lite "annorlunda" jämfört med kycklingköttet från mataffären. Vilket kan bero på hur gamla djuren är vid slakt och vilken ras de är av. En annan anledning till smaken kan var tillagningen - en god ide kan vara att använda äldre recept avsedda för just tupp, om du nu inte redan testat det. Vet folk som fått prova sig fram lite i början innan de fått bra resultat med köttet.
Kan någon förklara vad vi kan ha gjort för fel....? Slaktade hemuppfödda tuppar, tillagade och åt. Köttet smakade sött som om vore det sockrat. Har jag vant mig så vid "fabrikskött" att kött från fritt gående välmående djur smakar mycket annorlunda?? Någon som varit med om det och kan förklara?
/Agneta
Hemuppfödda tuppar och hönor brukar smaka lite "annorlunda" jämfört med kycklingköttet från mataffären. Vilket kan bero på hur gamla djuren är vid slakt och vilken ras de är av. En annan anledning till smaken kan var tillagningen - en god ide kan vara att använda äldre recept avsedda för just tupp, om du nu inte redan testat det. Vet folk som fått prova sig fram lite i början innan de fått bra resultat med köttet.