Hjälp, jag har blivit laktosintolerant, vilket egentligen inte är så roligt när man jobbar på restaurang.
Undrar om det är någon, som har recept på mjuka kakor,småkakor,bröd,efterrätter eller glass,så tar jag tacksamt emot alla tips.Även om Ni hittar något på webben.
(Ps: recepten kommer enbart att användas hemma,en kock delar inte med sig till kolleger)
PinkLadie22 april 2008
Ja men visst!
Har en "sådan" son...
Lade ut Laktosfri banankaka igår i mina recept.
Lycka till!
zudette22 april 2008
Det finns många jättebra produkter, smör, mjölk, grädde mm mm som funkar alldelas utmärkt att ersätta vanliga mejeriprodukter med - min sambo är laktoskänslig och vi byter bara ut rakt av - funkar hur bra som helst! Har bakat bullar med laktorfria produkter och det märks ingen skillnad på resultatet! Det enda man kan tänka på är att jag har sett att laktosfria prdukter inte "tar ihop" i kalla rätter riktigt på samma sätt som vanliga produkter... men du får prova dig fram lite....
Lilljeppe22 april 2008
Jag är också laktosintolerant och bakar eller lagar mat med endast laktosfria produkter. Det blir ofta bättre än med vanliga produkter. Gratänger blir mycket krämigare med laktosfritt
åh...då får jag tipsa om www.gilbertson.nu-kokbok
DÄR FINNS ALLT.....
TIPS KÄLLA: "Farmoringer" här på matklubben.:)
Faktum är att t.ex. pannkakor blir nästan godare soya/havre -mjölk eller grädde...tycker jag!
Tillberga22 april 2008
Skrivet av monac den 22 apr 2008
åh...då får jag tipsa om www.gilbertson.nu-kokbok
DÄR FINNS ALLT.....
TIPS KÄLLA: "Farmoringer" här på matklubben.:)
Faktum är att t.ex. pannkakor blir nästan godare soya/havre -mjölk eller grädde...tycker jag!
jag kom ingen vart på den adressen :(:'((N)
Kocken197122 april 2008
Tack alla Ni som tipsade mig om laktosfria recept.
Rätt adress är: www.gilbertson.nu/kokbok
Ja,det tog även lite tid för mig,för jag kom på vad felet var.
Men det är bra man är lite bra på datorn.
STORT TACK TILLBERGA.....(Y):p(L)(L)(L)
SDMaya22 april 2008
Hej,
Mina båda döttrar är laktosintoleranta så nästan all mat jag lagar avänder jag mig av låglaktos produker från Skånemejerier eller Valio.:D
Kika på nedanstående länkar.
http://www.skanemejerier.se/webit/websidor/visasida.asp?idnr=NcPuTMBmmojJ1XzTRTlvotfopHo738S44iklHh90OlPt02Uhc9BrsH94RLQ2
http://www.valio.se/valio/smpage.fwx?page=258
Valio har margarin och smör och massor god yougurt, Det ska stå Hyla på förpackningen, då vet du att det är låglactos.
Så de flesta recept kan du bara byta ut dina vanliga mjölk/smör produkter mot låglaktos.
Tex. Vispgrädde med 40 % fetthalt innehåller tex. bara 3 g laktos per 100 g.(Y)
Sen beror det ju på om du har en primär och sekundär laktosintolerans, vissa får bara det tillfälligt.
Mina döttrar kan tex äta ca 1 dl mjölk per dygn, medan vissa kan inta 2-3dl utan reagera.
En deciliter mjölk innehåller 5 g laktos.
Behöver du hjälp med något annat säg bara till...
/Maya
bejofr22 april 2008
Äa själv latent laktos dvs har haft det men nu ligger det vilande i kroppen.När vi bakar bytar vi bara ut mjölken mot saft, detta gör vi fortfarande för att det blir så mycket godare. Tänk bara på att inte byta mot soja produkter då dessa innehåller likvärdigt som laktos.
Slår ett slag för alternativ medicin., vi går på zonterapi som i bägge mina barns fall har tagit bort laktosen.
grethel9 maj 2008
Skrivet av bejofr den 22 apr 2008
Äa själv latent laktos dvs har haft det men nu ligger det vilande i kroppen.När vi bakar bytar vi bara ut mjölken mot saft, detta gör vi fortfarande för att det blir så mycket godare. Tänk bara på att inte byta mot soja produkter då dessa innehåller likvärdigt som laktos.
Slår ett slag för alternativ medicin., vi går på zonterapi som i bägge mina barns fall har tagit bort laktosen.
Hjälp, jag har blivit laktosintolerant, vilket egentligen inte är så roligt när man jobbar på restaurang.
Undrar om det är någon, som har recept på mjuka kakor,småkakor,bröd,efterrätter eller glass,så tar jag tacksamt emot alla tips.Även om Ni hittar något på webben.
(Ps: recepten kommer enbart att användas hemma,en kock delar inte med sig till kolleger)
Ja men visst!
Har en "sådan" son...
Lade ut Laktosfri banankaka igår i mina recept.
Lycka till!
Det finns många jättebra produkter, smör, mjölk, grädde mm mm som funkar alldelas utmärkt att ersätta vanliga mejeriprodukter med - min sambo är laktoskänslig och vi byter bara ut rakt av - funkar hur bra som helst! Har bakat bullar med laktorfria produkter och det märks ingen skillnad på resultatet! Det enda man kan tänka på är att jag har sett att laktosfria prdukter inte "tar ihop" i kalla rätter riktigt på samma sätt som vanliga produkter... men du får prova dig fram lite....
Jag är också laktosintolerant och bakar eller lagar mat med endast laktosfria produkter. Det blir ofta bättre än med vanliga produkter. Gratänger blir mycket krämigare med laktosfritt
Den här är gluten och laktosfri
Mjuk hasselnötskaka
åh...då får jag tipsa om www.gilbertson.nu-kokbok
DÄR FINNS ALLT.....
TIPS KÄLLA: "Farmoringer" här på matklubben.:)
Faktum är att t.ex. pannkakor blir nästan godare soya/havre -mjölk eller grädde...tycker jag!
åh...då får jag tipsa om www.gilbertson.nu-kokbok
DÄR FINNS ALLT.....
TIPS KÄLLA: "Farmoringer" här på matklubben.:)
Faktum är att t.ex. pannkakor blir nästan godare soya/havre -mjölk eller grädde...tycker jag!
jag kom ingen vart på den adressen :(:'((N)
Tack alla Ni som tipsade mig om laktosfria recept.
Rätt adress är: www.gilbertson.nu/kokbok
Ja,det tog även lite tid för mig,för jag kom på vad felet var.
Men det är bra man är lite bra på datorn.
STORT TACK TILLBERGA.....(Y):p(L)(L)(L)
Hej,
Mina båda döttrar är laktosintoleranta så nästan all mat jag lagar avänder jag mig av låglaktos produker från Skånemejerier eller Valio.:D
Kika på nedanstående länkar.
http://www.skanemejerier.se/webit/websidor/visasida.asp?idnr=NcPuTMBmmojJ1XzTRTlvotfopHo738S44iklHh90OlPt02Uhc9BrsH94RLQ2
http://www.valio.se/valio/smpage.fwx?page=258
Valio har margarin och smör och massor god yougurt, Det ska stå Hyla på förpackningen, då vet du att det är låglactos.
Så de flesta recept kan du bara byta ut dina vanliga mjölk/smör produkter mot låglaktos.
Tex. Vispgrädde med 40 % fetthalt innehåller tex. bara 3 g laktos per 100 g.(Y)
Sen beror det ju på om du har en primär och sekundär laktosintolerans, vissa får bara det tillfälligt.
Mina döttrar kan tex äta ca 1 dl mjölk per dygn, medan vissa kan inta 2-3dl utan reagera.
En deciliter mjölk innehåller 5 g laktos.
Behöver du hjälp med något annat säg bara till...
/Maya
Äa själv latent laktos dvs har haft det men nu ligger det vilande i kroppen.När vi bakar bytar vi bara ut mjölken mot saft, detta gör vi fortfarande för att det blir så mycket godare. Tänk bara på att inte byta mot soja produkter då dessa innehåller likvärdigt som laktos.
Slår ett slag för alternativ medicin., vi går på zonterapi som i bägge mina barns fall har tagit bort laktosen.
Äa själv latent laktos dvs har haft det men nu ligger det vilande i kroppen.När vi bakar bytar vi bara ut mjölken mot saft, detta gör vi fortfarande för att det blir så mycket godare. Tänk bara på att inte byta mot soja produkter då dessa innehåller likvärdigt som laktos.
Slår ett slag för alternativ medicin., vi går på zonterapi som i bägge mina barns fall har tagit bort laktosen.