Någon som vet hur man använder "kebbe" till KÖTTKVARNEN?
emmelina117 november 2012
Jag har köpt en Andersson köttkvarn som fungerar väldigt bra, jag är imponerad över den fina mjuka färs som blir och fundersam över vad färsen i affären innehåller eftersom den är "hård" och med många vita inslag...
Men nu när jag kört den några gånger vill jag gärna avancera lite och använda tillbehören =)
Det finns något som heter Kebbetillbehör?
Är det typ som rullader av färs med hål för fyllning?
Maskinen är bra men boken till innehåller ingen beskrivning till detta tyvärr, så är det någon som vet hur det fungerar?
här är länken till maskinen men det borde fungera ungefär lika för alla maskiner:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1401947
DoctorWho17 november 2012
Kebbetillbehör:
- hålskiva
- kona.
Kebbe är en traditionell rätt från Mellanöstern: friterade
lammkötts –och bulgurvetepaket fyllda
med färs.
emmelina117 november 2012
Ok Tack för ditt svar =)
Det jag undrar är hur man gör dem i maskinen..
Gör man färsen först och sen sätter dit dessa saker och så blir det typ avlånga rullader?
DoctorWho17 november 2012
Kebbe kan man kalla en fylld avlång friterad köttbulle. I recepten som jag har läst blandas färs med bla kryddor och finhackad stekt lök innan färsen stoppas i maskinen.
emmelina118 november 2012
Tack!
Jag ska testa att göra det nästa gång jag malt färsen, blanda allt (har hittat flera recept) och ta bort färstillbehören och sätta dit de andra ist, konstigt att det inte står något alls om det i bruksanvisningen när tillbehören för Kebbe finns..
Tack så jättemycket för att du hjälpt mig att få klarhet!
Jag har köpt en Andersson köttkvarn som fungerar väldigt bra, jag är imponerad över den fina mjuka färs som blir och fundersam över vad färsen i affären innehåller eftersom den är "hård" och med många vita inslag...
Men nu när jag kört den några gånger vill jag gärna avancera lite och använda tillbehören =)
Det finns något som heter Kebbetillbehör?
Är det typ som rullader av färs med hål för fyllning?
Maskinen är bra men boken till innehåller ingen beskrivning till detta tyvärr, så är det någon som vet hur det fungerar?
här är länken till maskinen men det borde fungera ungefär lika för alla maskiner:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1401947
Kebbetillbehör:
- hålskiva
- kona.
Kebbe är en traditionell rätt från Mellanöstern: friterade
lammkötts –och bulgurvetepaket fyllda
med färs.
Ok Tack för ditt svar =)
Det jag undrar är hur man gör dem i maskinen..
Gör man färsen först och sen sätter dit dessa saker och så blir det typ avlånga rullader?
Kebbe kan man kalla en fylld avlång friterad köttbulle. I recepten som jag har läst blandas färs med bla kryddor och finhackad stekt lök innan färsen stoppas i maskinen.
Tack!
Jag ska testa att göra det nästa gång jag malt färsen, blanda allt (har hittat flera recept) och ta bort färstillbehören och sätta dit de andra ist, konstigt att det inte står något alls om det i bruksanvisningen när tillbehören för Kebbe finns..
Tack så jättemycket för att du hjälpt mig att få klarhet!