Hejsan!
Jag är bosatt i Asien sedan flera år, och har ett allvarligt saltlakritsberoend. Det går inte att få tag på här, men jag har lyckats få tag på ammonium klorid (salmiak pulver) och lakrits pulver! är det någon som vet hur man gör hemmagjorda turkisk pepparliknande karameller?
Vore mycket tacksam för ev. svar!
Daniel
Rajdon14 maj 2016
Jo jag har haft ett saltlakrits beroende .. men det avtog. Och turkisk peber, Pingvin Salt Pastiller, Djungel vrål osv är ju klassiker.. men har inget tips hur man gör tyvärr ;)
danielaos14 maj 2016
Tack i alla falls för svaret!
walterego16 maj 2016
Hej,
Jag har också dessa saltlakritsbehov sedan bardomen. Kommer begäret så finns ingen återvändo. Sätt dig i bilen, hitta en kiosk, köp all saltlakrits som du har behov av. Sedermera har jag alltid "laddat" med salmiak-och lakritspulver. Brukar blanda en del salmiak + 2 delar lakritspulver och mättar mitt behov av det. Här är ett recept av lakritskola som jag en gång hämtade ifrån en "konkurrent" till oss i Matklubben. Den Turkiska pepparn kan jag dock inte hjälpa Dig med. (Inget av mina favoriter). Hoppas att detta ger Dig hjälp.
Lakritskola
Ingredienser
5 dl Grädde
500 g Socker
5 msk Sirap
2 msk flytande glykos
50 g smör
100 g lakritspulver
Salmiak
Gör så här
Lägg ingredienserna i en panna och låt koka på låg värme ca 30 minuter till 3 timmar.
Gör knäckprovet.
Bred ut kolan på ett smörat bakplåtspapper och låt stelna.
Skär ut i lämpliga bitar och förvara i kolapapper.
danielaos17 maj 2016
Jag tackar så mycket för detta recept! Kommer användad det på min glass. Tyvärr för mig finns inte en kiosk med saltlakrits i närheten (närmaste är kanske IKEA i Bangkok, jag bor i Laos). Var i Sverige för ett par månader sen och “laddade upp”, men det räckte inte länge… Tack så mycket i alla fall!
danielaos17 maj 2016
Jag tackar så mycket för detta recept! Kommer användad det på min glass. Tyvärr för mig finns inte en kiosk med saltlakrits i närheten (närmaste är kanske IKEA i Bangkok, jag bor i Laos). Var i Sverige för ett par månader sen och “laddade upp”, men det räckte inte länge… Tack så mycket i alla fall!
danielaos17 maj 2016
Djungel-vrål och salta pingviner i all sin ära. Vad föredrar du?
Bästa hälsningar,
D.
PS. Har lite problem att lära mig hur forumet funkar, Ursäkta om jag skriver flera gånger…
biggan6118 maj 2016
Skrivet av walterego den 16 maj 2016
Hej,
Jag har också dessa saltlakritsbehov sedan bardomen. Kommer begäret så finns ingen återvändo. Sätt dig i bilen, hitta en kiosk, köp all saltlakrits som du har behov av. Sedermera har jag alltid "laddat" med salmiak-och lakritspulver. Brukar blanda en del salmiak + 2 delar lakritspulver och mättar mitt behov av det. Här är ett recept av lakritskola som jag en gång hämtade ifrån en "konkurrent" till oss i Matklubben. Den Turkiska pepparn kan jag dock inte hjälpa Dig med. (Inget av mina favoriter). Hoppas att detta ger Dig hjälp.
Lakritskola
Ingredienser
5 dl Grädde
500 g Socker
5 msk Sirap
2 msk flytande glykos
50 g smör
100 g lakritspulver
Salmiak
Gör så här
Lägg ingredienserna i en panna och låt koka på låg värme ca 30 minuter till 3 timmar.
Gör knäckprovet.
Bred ut kolan på ett smörat bakplåtspapper och låt stelna.
Skär ut i lämpliga bitar och förvara i kolapapper.
Hejsan!
Jag är bosatt i Asien sedan flera år, och har ett allvarligt saltlakritsberoend. Det går inte att få tag på här, men jag har lyckats få tag på ammonium klorid (salmiak pulver) och lakrits pulver! är det någon som vet hur man gör hemmagjorda turkisk pepparliknande karameller?
Vore mycket tacksam för ev. svar!
Daniel
Jo jag har haft ett saltlakrits beroende .. men det avtog. Och turkisk peber, Pingvin Salt Pastiller, Djungel vrål osv är ju klassiker.. men har inget tips hur man gör tyvärr ;)
Tack i alla falls för svaret!
Hej,
Jag har också dessa saltlakritsbehov sedan bardomen. Kommer begäret så finns ingen återvändo. Sätt dig i bilen, hitta en kiosk, köp all saltlakrits som du har behov av. Sedermera har jag alltid "laddat" med salmiak-och lakritspulver. Brukar blanda en del salmiak + 2 delar lakritspulver och mättar mitt behov av det. Här är ett recept av lakritskola som jag en gång hämtade ifrån en "konkurrent" till oss i Matklubben. Den Turkiska pepparn kan jag dock inte hjälpa Dig med. (Inget av mina favoriter). Hoppas att detta ger Dig hjälp.
Lakritskola
Ingredienser
5 dl Grädde
500 g Socker
5 msk Sirap
2 msk flytande glykos
50 g smör
100 g lakritspulver
Salmiak
Gör så här
Lägg ingredienserna i en panna och låt koka på låg värme ca 30 minuter till 3 timmar.
Gör knäckprovet.
Bred ut kolan på ett smörat bakplåtspapper och låt stelna.
Skär ut i lämpliga bitar och förvara i kolapapper.
Jag tackar så mycket för detta recept! Kommer användad det på min glass. Tyvärr för mig finns inte en kiosk med saltlakrits i närheten (närmaste är kanske IKEA i Bangkok, jag bor i Laos). Var i Sverige för ett par månader sen och “laddade upp”, men det räckte inte länge… Tack så mycket i alla fall!
Jag tackar så mycket för detta recept! Kommer användad det på min glass. Tyvärr för mig finns inte en kiosk med saltlakrits i närheten (närmaste är kanske IKEA i Bangkok, jag bor i Laos). Var i Sverige för ett par månader sen och “laddade upp”, men det räckte inte länge… Tack så mycket i alla fall!
Djungel-vrål och salta pingviner i all sin ära. Vad föredrar du?
Bästa hälsningar,
D.
PS. Har lite problem att lära mig hur forumet funkar, Ursäkta om jag skriver flera gånger…
Hej,
Jag har också dessa saltlakritsbehov sedan bardomen. Kommer begäret så finns ingen återvändo. Sätt dig i bilen, hitta en kiosk, köp all saltlakrits som du har behov av. Sedermera har jag alltid "laddat" med salmiak-och lakritspulver. Brukar blanda en del salmiak + 2 delar lakritspulver och mättar mitt behov av det. Här är ett recept av lakritskola som jag en gång hämtade ifrån en "konkurrent" till oss i Matklubben. Den Turkiska pepparn kan jag dock inte hjälpa Dig med. (Inget av mina favoriter). Hoppas att detta ger Dig hjälp.
Lakritskola
Ingredienser
5 dl Grädde
500 g Socker
5 msk Sirap
2 msk flytande glykos
50 g smör
100 g lakritspulver
Salmiak
Gör så här
Lägg ingredienserna i en panna och låt koka på låg värme ca 30 minuter till 3 timmar.
Gör knäckprovet.
Bred ut kolan på ett smörat bakplåtspapper och låt stelna.
Skär ut i lämpliga bitar och förvara i kolapapper.