Ska göra smörgåstårta och vill ha hackad isbergssallad på kanterna hur "fäster" man det bäst så det inte blir kladdigt jag har ju "klisterblandning" runt (fyllning) men att trycka dit det med handen blir kladdigt, sen vill jag veta hur man gör snygga skinkrosor <<<<<<<<<<<<<
yummimummi23 april 2012
Jag brukar göra en blandning av creme fraiche och majonäs (gör den inte för rinnig), och smetar på det på sidorna. Sen täcker jag även ovansidan med hackad isbergssallad. Låter det falla ner på sidorna och håller mot med andra handen och trycker till. Detta brukar fungera bra.
Att ha sallad även under den egentliga garneringen bör att det är lättare att justera när du garnerar smörgåstårtan. Lycka till!
EliBerg6524 april 2012
Jag har provat med mjukost (tub eller ask, om man vill med någon smaksättning) och det funkar. Creme fraiche har jag upplevt blir för lös om man rör i den (fast tillsammans med majonnäs kanske...).
svenssonjohann24 april 2012
Jag använder hårt vispad grädde och lite creme fraiche som "klister"
Men vill du vara utan kladd helt och hållet så använd kruksallad. De bladen är mycket finare och de blir lättare att fästa.
chrisq24 april 2012
(Y) gör tårtor på beställning vissa vill tvunget ha isbergs sallad o då kör jag bara med äkta majonnäs inget kladd o blir bra sen vill vissa ha mer färg o då blir det kruksallad med majonnäs på kantenterna vackert som bara den min favorit lycka till
Stintan26 april 2012
Jag använder Turkisk yoghurt och lite lättmajonnäs, som jag rör ihop, inte vispar, det brukar fungera bra.
Ska göra smörgåstårta och vill ha hackad isbergssallad på kanterna hur "fäster" man det bäst så det inte blir kladdigt jag har ju "klisterblandning" runt (fyllning) men att trycka dit det med handen blir kladdigt, sen vill jag veta hur man gör snygga skinkrosor <<<<<<<<<<<<<
Jag brukar göra en blandning av creme fraiche och majonäs (gör den inte för rinnig), och smetar på det på sidorna. Sen täcker jag även ovansidan med hackad isbergssallad. Låter det falla ner på sidorna och håller mot med andra handen och trycker till. Detta brukar fungera bra.
Att ha sallad även under den egentliga garneringen bör att det är lättare att justera när du garnerar smörgåstårtan. Lycka till!
Jag har provat med mjukost (tub eller ask, om man vill med någon smaksättning) och det funkar. Creme fraiche har jag upplevt blir för lös om man rör i den (fast tillsammans med majonnäs kanske...).
Jag använder hårt vispad grädde och lite creme fraiche som "klister"
Men vill du vara utan kladd helt och hållet så använd kruksallad. De bladen är mycket finare och de blir lättare att fästa.
(Y) gör tårtor på beställning vissa vill tvunget ha isbergs sallad o då kör jag bara med äkta majonnäs inget kladd o blir bra sen vill vissa ha mer färg o då blir det kruksallad med majonnäs på kantenterna vackert som bara den min favorit lycka till
Jag använder Turkisk yoghurt och lite lättmajonnäs, som jag rör ihop, inte vispar, det brukar fungera bra.