hej,gillar faktiskt köpt potatismos (pulver),vad kan det vara för nått i som gör smaken ?
blir alldrig lika med hemmagjord tycker jag
boz196518 augusti 2013
Att fråga om mospulver här är som att svära i kyrkan. ;)
Anderstam18 augusti 2013
Mycket av smaken i pulvermos kommer från sulfiter.
Sulfiter används normalt när man gör pappersmassa.
Så om du gör hemgjort mos och vill ha pulversmak, så prova att finriva wellpapp i.
Vet inte om det fungerar. {doctor}
kallebakom18 augusti 2013
ber om ursäkt då....
Vintra18 augusti 2013
Inget du ska behöva be om ursäkt för.
Blir ibland sugen på pulvermos också. Är nått barndomligt gott med det. Vet inte vad som ger det speciell smak dock. {silly} En ide är att du kan gör ditt egna mos lite löst sen ha i potatismospulver för att göra det "fastare" igen och på så sätt få lite av smaken kanske. o_O
kallebakom18 augusti 2013
tack det var ju en tanke !
annapatrik18 augusti 2013
Hej !
Jag har ingen aning om vad som gör smaken på pulvermos, men jag håller med dig. Ibland blir jag så sugen på det, passar bäst om man vill vara lite bekväm och göra en tunnbrödsrulle.
Varje gång jag är i USA köper jag med mig Betty Crockers potatisflingor, den smaken är god.
Man måste inte göra allt från grunden alltid bara för att man kan.
http://yrhattans.wordpress.com/
CaptainJack19 augusti 2013
Testa att krydda moset med Aromat (finns i kryddhyllan), men tänk på att den innehåller ganska mycket salt så ta Aromat först och smaka av innan du saltar.
rosatalo19 augusti 2013
Lidl har ett pulvermos som jag tycker är riktigt bra. Det är av märket "Harvest basket" och är billigt som pulver på moset höll jag på att säga, men det heter väl som grädde på moset?
{eat}
kallebakom19 augusti 2013
precis ! det lidl moset är en favorit ! mkt gott,jo inget fel på hemgjort mos gör det okså
men önskar att jag fick till "köpe smaken" annars så är felix klassiska mos mkt gott
rosatalo19 augusti 2013
Jag brukar också göra både och, beror på hur mycket ork och tid man har. Vet tyvärr inte hur man får till smaken du efterlyser, men kul att höra att fler gillar "Harvest basket" så slipper jag skämmas ensam. ;)
Veranne2 september 2013
Jag lutar också åt att det är aromat, eller kanske snarare någon form av (grönsaks)buljongpulver. Tycker det påminner lite om smaken hos grönsakssoppor i hel/halvfabrikat.
Veranne2 september 2013
...och nog är det en gnutta muskot i också?
MosterNettan7 september 2013
Jag har alltid Felix pulvermos i skafferilådan. Jag använder mjölk istället för vatten, och mycket smör. Om jag ska gratinera moset åker en äggula i också.
Ibland blir jag jättesugen på kokt wienerkorv special och då passar det inte med hemgjort mos.
:)
hej,gillar faktiskt köpt potatismos (pulver),vad kan det vara för nått i som gör smaken ?
blir alldrig lika med hemmagjord tycker jag
Att fråga om mospulver här är som att svära i kyrkan. ;)
Mycket av smaken i pulvermos kommer från sulfiter.
Sulfiter används normalt när man gör pappersmassa.
Så om du gör hemgjort mos och vill ha pulversmak, så prova att finriva wellpapp i.
Vet inte om det fungerar. {doctor}
ber om ursäkt då....
Inget du ska behöva be om ursäkt för.
Blir ibland sugen på pulvermos också. Är nått barndomligt gott med det. Vet inte vad som ger det speciell smak dock. {silly} En ide är att du kan gör ditt egna mos lite löst sen ha i potatismospulver för att göra det "fastare" igen och på så sätt få lite av smaken kanske. o_O
tack det var ju en tanke !
Hej !
Jag har ingen aning om vad som gör smaken på pulvermos, men jag håller med dig. Ibland blir jag så sugen på det, passar bäst om man vill vara lite bekväm och göra en tunnbrödsrulle.
Varje gång jag är i USA köper jag med mig Betty Crockers potatisflingor, den smaken är god.
Man måste inte göra allt från grunden alltid bara för att man kan.
http://yrhattans.wordpress.com/
Testa att krydda moset med Aromat (finns i kryddhyllan), men tänk på att den innehåller ganska mycket salt så ta Aromat först och smaka av innan du saltar.
Lidl har ett pulvermos som jag tycker är riktigt bra. Det är av märket "Harvest basket" och är billigt som pulver på moset höll jag på att säga, men det heter väl som grädde på moset?
{eat}
precis ! det lidl moset är en favorit ! mkt gott,jo inget fel på hemgjort mos gör det okså
men önskar att jag fick till "köpe smaken" annars så är felix klassiska mos mkt gott
Jag brukar också göra både och, beror på hur mycket ork och tid man har. Vet tyvärr inte hur man får till smaken du efterlyser, men kul att höra att fler gillar "Harvest basket" så slipper jag skämmas ensam. ;)
Jag lutar också åt att det är aromat, eller kanske snarare någon form av (grönsaks)buljongpulver. Tycker det påminner lite om smaken hos grönsakssoppor i hel/halvfabrikat.
...och nog är det en gnutta muskot i också?
Jag har alltid Felix pulvermos i skafferilådan. Jag använder mjölk istället för vatten, och mycket smör. Om jag ska gratinera moset åker en äggula i också.
Ibland blir jag jättesugen på kokt wienerkorv special och då passar det inte med hemgjort mos.
:)