Ursäkta felstavning i rubriken, det skall så klart stå VETEBRÖDSDEGEN.
Jag brukar ta i ett ägg i min bulldeg, på 5 dl, hur gör ni??? Tycker den blir lite fluffigare då, men det kanske bara är jag som tycker så?
Hur gör ni?
mvh Tiol
Lena12 juni 2009
Hejsan!
Jo jag brukar också använda ett ägg i bulldegen.. (blir godast så)
zonale12 juni 2009
Ja, jag har också ett ägg i min vetebrödsdeg. Ett ägg på 5 dl mjölk men förutom den vanliga jästmängden så tillsätter jag även 2 tsk bakpulver för en extra luftig vetedeg. Alldeles perfekt resultat!!
Ulrika9112 juni 2009
Med vetebrödsdeg menar ni typ kanelbullar osv va?
Tiol14 juni 2009
Jajamän, kanelbullar menar jag! (Y)Men man kan göra mycket annat bulligt gott med den degen också
Kram............Tiol
dystraior14 juni 2009
Jag har ägg i mina bullar när jag bakar, ett ägg per 5 dl som övriga, men har glömt ibland och tycker att de bullarna blir lite mer kompakta och torrare :'( så försöker komma ihåg att ha i äggen.
Tiol14 juni 2009
Skrivet av edelweis den 12 jun 2009
Ja, jag har också ett ägg i min vetebrödsdeg. Ett ägg på 5 dl mjölk men förutom den vanliga jästmängden så tillsätter jag även 2 tsk bakpulver för en extra luftig vetedeg. Alldeles perfekt resultat!!
Är det flera som gör som edelweis, som också har i bakpulver? Det måste jag bara testa.
Tack för tipset.
Tiol
Lena14 juni 2009
Jovist har ja det
maria_690914 juni 2009
Har inte ägg eller bakpulver i min bulldeg men det måste jag bara prova! Tack för tipsen!
voffa320 april 2011
Tycker inte bakpulver gör någon skillnad i min vetebulldeg. Däremot tar jag gärna i ett ägg, eller överblivna vitor eller gulor. Jag tycker att degen får fin färg av gulorna och blir mer elastisk (kan det vara vitorna tro?).
lena421 april 2011
Hjorthornsalt går också bra, istället för bakpulver.
Cassiopeya21 april 2011
Har alltid ett ägg i bulldegen :) Bakpulver har jag inte provat men det låter spännande! Får jag testa :)
The_mama97mia21 april 2011
Detta med bakpulver i vetebrödsdegen ska jag testa! Måste ju bli som amerikanskt self-raising flour då?
svengelsk21 april 2011
Vet inte hur det är med amerikanskt, men engelskt selfraising kan man inte baka bullar på. Det har inte tillräckligt med gluten. Tog fel påse för ett par veckor sedan och fick klicka degen i muffinsformar och baka direkt. Ingen höjdare. Lade mandelmassa och grädde i ett par, mumlor sade min man.
knyppeltanten22 april 2011
Är det flera som gör som edelweis, som också har i bakpulver? Det måste jag bara testa.
Tack för tipset.
Tiol
Vad är edelweis?
irrevirre22 april 2011
Skrivet av knyppeltanten den 22 apr 2011
Är det flera som gör som edelweis, som också har i bakpulver? Det måste jag bara testa.
Tack för tipset.
Tiol
Vad är edelweis?
Edelweiss är en liten blomma i Alperna ... Men det är också en härlig medlem här i MK (Y)
Okänd22 april 2011
Har man ägg i degen kallas det kalsbaderbullar. Varför vet jag ej!
knyppeltanten22 april 2011
Skrivet av irrevirre den 22 apr 2011
Skrivet av knyppeltanten den 22 apr 2011
Är det flera som gör som edelweis, som också har i bakpulver? Det måste jag bara testa.
Tack för tipset.
Tiol
Vad är edelweis?
Edelweiss är en liten blomma i Alperna ... Men det är också en härlig medlem här i MK (Y)
Ja blomman vet jag men jag trodde Edelweiss var ett bakverk eller något, läste slarvigt :-)
Hej!
Ursäkta felstavning i rubriken, det skall så klart stå VETEBRÖDSDEGEN.
Jag brukar ta i ett ägg i min bulldeg, på 5 dl, hur gör ni??? Tycker den blir lite fluffigare då, men det kanske bara är jag som tycker så?
Hur gör ni?
mvh Tiol
Hejsan!
Jo jag brukar också använda ett ägg i bulldegen.. (blir godast så)
Ja, jag har också ett ägg i min vetebrödsdeg. Ett ägg på 5 dl mjölk men förutom den vanliga jästmängden så tillsätter jag även 2 tsk bakpulver för en extra luftig vetedeg. Alldeles perfekt resultat!!
Med vetebrödsdeg menar ni typ kanelbullar osv va?
Jajamän, kanelbullar menar jag! (Y)Men man kan göra mycket annat bulligt gott med den degen också
Kram............Tiol
Jag har ägg i mina bullar när jag bakar, ett ägg per 5 dl som övriga, men har glömt ibland och tycker att de bullarna blir lite mer kompakta och torrare :'( så försöker komma ihåg att ha i äggen.
Ja, jag har också ett ägg i min vetebrödsdeg. Ett ägg på 5 dl mjölk men förutom den vanliga jästmängden så tillsätter jag även 2 tsk bakpulver för en extra luftig vetedeg. Alldeles perfekt resultat!!
Är det flera som gör som edelweis, som också har i bakpulver? Det måste jag bara testa.
Tack för tipset.
Tiol
Jovist har ja det
Har inte ägg eller bakpulver i min bulldeg men det måste jag bara prova! Tack för tipsen!
Tycker inte bakpulver gör någon skillnad i min vetebulldeg. Däremot tar jag gärna i ett ägg, eller överblivna vitor eller gulor. Jag tycker att degen får fin färg av gulorna och blir mer elastisk (kan det vara vitorna tro?).
Hjorthornsalt går också bra, istället för bakpulver.
Har alltid ett ägg i bulldegen :) Bakpulver har jag inte provat men det låter spännande! Får jag testa :)
Detta med bakpulver i vetebrödsdegen ska jag testa! Måste ju bli som amerikanskt self-raising flour då?
Vet inte hur det är med amerikanskt, men engelskt selfraising kan man inte baka bullar på. Det har inte tillräckligt med gluten. Tog fel påse för ett par veckor sedan och fick klicka degen i muffinsformar och baka direkt. Ingen höjdare. Lade mandelmassa och grädde i ett par, mumlor sade min man.
Är det flera som gör som edelweis, som också har i bakpulver? Det måste jag bara testa.
Tack för tipset.
Tiol
Vad är edelweis?
Skrivet av knyppeltanten den 22 apr 2011
Är det flera som gör som edelweis, som också har i bakpulver? Det måste jag bara testa.
Tack för tipset.
Tiol
Vad är edelweis?
Edelweiss är en liten blomma i Alperna ... Men det är också en härlig medlem här i MK (Y)
Har man ägg i degen kallas det kalsbaderbullar. Varför vet jag ej!
Skrivet av irrevirre den 22 apr 2011
Skrivet av knyppeltanten den 22 apr 2011
Är det flera som gör som edelweis, som också har i bakpulver? Det måste jag bara testa.
Tack för tipset.
Tiol
Vad är edelweis?
Edelweiss är en liten blomma i Alperna ... Men det är också en härlig medlem här i MK (Y)
Ja blomman vet jag men jag trodde Edelweiss var ett bakverk eller något, läste slarvigt :-)