Äppelmuffins!50 g smör1 dl mjölk2 ägg2 dl farinsockerrivet skal av citron3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 äpple1 tsk kanel2 tsk farinsocker Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa äggen och farinsockret poröst. Tillsätt smörblandningen och citronskalet. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner. Klyfta äpplet med skalet kvar. Skär klyftorna mitt i tu så de blir lagom stora för formarna. Rulla äppelbitarna i kanel och farinsocker på ett fat. Placera formarna på en plåt. Klicka ut smeten i formarna och stick en äppelbit i varje. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
6 september 2000
ÄppelrutorDeg: 2 1/2 dl vetemjöl1/2 dl strösocker1 tsk vaniljsocker150 g rumsvarmt smör ellermargarinÄppelsmet: 2 ägg1 1/2 dl strösocker2 dl vetemjöl3-4 syrliga äpplen i tunna,oskalade klyftorca 50 g kallt smör att hyvla2-3 msk pärlsockerBlanda mjöl, socker och vaniljsocker tilldegen, hacka raskt i matfettet eller mixa i en matberedare till en jämn deg. Platta ut i en fyrkantig ugnsform, cirka 20x25 cm. (Dubbel sats blir lagom till en långpanna.) Grädda bottnen mitt i 200 grader varm ugn cirka 15 minuter. Vispa under tiden äggen med sockret till äppelsmeten riktigt pösigt. Blanda i mjölet. Obs! Det ska inte vara med något bakpulver. Fördela smeten över den förgräddade bottnen, stoppa i tätt med tunna äppelklyftor. Hyvla smöret tunt med osthyvel och täck äppelsmeten med skivorna. Strö pärlsocker ovanpå. Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme tills äpplena är mjuka och kakan känns torr när du provar med en sticka, cirka 15 minuter. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor, cirka 4x4 cm.
Recept på era goda äppledesserter???AS
Äppelmuffins!50 g smör1 dl mjölk2 ägg2 dl farinsockerrivet skal av citron3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 äpple1 tsk kanel2 tsk farinsocker Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa äggen och farinsockret poröst. Tillsätt smörblandningen och citronskalet. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner. Klyfta äpplet med skalet kvar. Skär klyftorna mitt i tu så de blir lagom stora för formarna. Rulla äppelbitarna i kanel och farinsocker på ett fat. Placera formarna på en plåt. Klicka ut smeten i formarna och stick en äppelbit i varje. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
ÄppelrutorDeg: 2 1/2 dl vetemjöl1/2 dl strösocker1 tsk vaniljsocker150 g rumsvarmt smör ellermargarinÄppelsmet: 2 ägg1 1/2 dl strösocker2 dl vetemjöl3-4 syrliga äpplen i tunna,oskalade klyftorca 50 g kallt smör att hyvla2-3 msk pärlsockerBlanda mjöl, socker och vaniljsocker tilldegen, hacka raskt i matfettet eller mixa i en matberedare till en jämn deg. Platta ut i en fyrkantig ugnsform, cirka 20x25 cm. (Dubbel sats blir lagom till en långpanna.) Grädda bottnen mitt i 200 grader varm ugn cirka 15 minuter. Vispa under tiden äggen med sockret till äppelsmeten riktigt pösigt. Blanda i mjölet. Obs! Det ska inte vara med något bakpulver. Fördela smeten över den förgräddade bottnen, stoppa i tätt med tunna äppelklyftor. Hyvla smöret tunt med osthyvel och täck äppelsmeten med skivorna. Strö pärlsocker ovanpå. Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme tills äpplena är mjuka och kakan känns torr när du provar med en sticka, cirka 15 minuter. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor, cirka 4x4 cm.