funkar bikarbonat på samma sätt som bakpulver och kan man ersätta strösocker med florsocker om man inte har strösocker hemma??
Josses20 januari 2011
ja bikarbonat fungerar lika bra men du tar bara hälften av mängden, Däremot har jag inte någon riktig kläm på hur det är med florsocker mot strösocker, det borde gå har fär mig att jag har sett något recept där de använder flor istället.
crollan20 januari 2011
Har duinget bitsocker du kan "kross" ?
svengelsk20 januari 2011
Om Du använder bikarbonat bör det finnas något surt i smeten/degen t.ex sirap, yoghurt, lingonsylt.
tomospj21 januari 2011
Skrivet av ajse den 20 jan 2011
funkar bikarbonat på samma sätt som bakpulver och kan man ersätta strösocker med florsocker om man inte har strösocker hemma??
Ang socker så beror det på vad du ska laga. Sött blir det ju oavsett. Jag skulle tro att du får minska på mängden (volymen) florsocker eftersom strösocker är ''luftigare''.
Jag har ibland använt strö- i stället för florsocker och det brukar gå bra - utom när man ska göra sockerglasyr förstås!
EVkaka21 januari 2011
Bikarbonat är ungefär samma sak som bakpulver men om man tar florsocker smakar det inte samma smak!:)
LEDIVO21 januari 2011
Ersätta bikarbonat med bakpulver går bra, men dubbla mängden. Däremot tvärtom är jag osäker på.
Ersätta strösocker med florsocker har jag inte provat.
Lycka till!
//KAROLO
funkar bikarbonat på samma sätt som bakpulver och kan man ersätta strösocker med florsocker om man inte har strösocker hemma??
ja bikarbonat fungerar lika bra men du tar bara hälften av mängden, Däremot har jag inte någon riktig kläm på hur det är med florsocker mot strösocker, det borde gå har fär mig att jag har sett något recept där de använder flor istället.
Har duinget bitsocker du kan "kross" ?
Om Du använder bikarbonat bör det finnas något surt i smeten/degen t.ex sirap, yoghurt, lingonsylt.
funkar bikarbonat på samma sätt som bakpulver och kan man ersätta strösocker med florsocker om man inte har strösocker hemma??
Ang socker så beror det på vad du ska laga. Sött blir det ju oavsett. Jag skulle tro att du får minska på mängden (volymen) florsocker eftersom strösocker är ''luftigare''.
Jag har ibland använt strö- i stället för florsocker och det brukar gå bra - utom när man ska göra sockerglasyr förstås!
Bikarbonat är ungefär samma sak som bakpulver men om man tar florsocker smakar det inte samma smak!:)
Ersätta bikarbonat med bakpulver går bra, men dubbla mängden. Däremot tvärtom är jag osäker på.
Ersätta strösocker med florsocker har jag inte provat.
Lycka till!
//KAROLO