Hej vänner. Jag skulle behöva lite hjälp snabbt som bara den... Äggklockan bokstavligt talat tickar. Skulle vara gullig och baka kärleksmums till maken men insåg precis när jag nu kastat in plåten i ugnen att jag inte har florsocker nog att göra glasyr till hela kakan (i mitt recept ska det vara 5 dl). Tänker göra det för halva, men är det någon som har något snabbt och bra tips på vad jag ska bre på resten av den??
MisaMisa19 november 2010
Prova med socker, kakao och vispgrädde (snabb chokladmousse). Har du lite mer tid kan du prova med vitchokladmousse, ståll den i frysen så går den att vispa efter bara ett par timmar.
Recepten hittar du i min kokbok på chokladtårta med sugarpaste.
Lycka till!
The_mama97mia19 november 2010
eler låte den vara utan glasyr o kör senare - alltså lägg undan en bit av kakan
johanette19 november 2010
Här är en enkel och god frosting som passar till cupcakes
eller andra mjuka kakor.
FROSTING
* 150 g Philadelphia ost
* 75 g rumsvarmt smör
* 1 burk creme fraiche
* 1½ dl florsocker
* 1 tsk vaniljsocker
* lite pressad citron eller lime juice
Rör ihop och bred över. Gör gärna vågmönster med en
gaffel.
Lunchdax19 november 2010
Skrivet av nett den 19 nov 2010
Här är en enkel och god frosting som passar till cupcakes
eller andra mjuka kakor.
FROSTING
* 150 g Philadelphia ost
* 75 g rumsvarmt smör
* 1 burk creme fraiche
* 1½ dl florsocker
* 1 tsk vaniljsocker
* lite pressad citron eller lime juice
Rör ihop och bred över. Gör gärna vågmönster med en
gaffel.
Hon hade inget florsocker kvar så det receptet fungerar nog inte.:)
Vad jag brukar göra ibland är att bre på äppelmos, några minuter i ugnen så att det "stelnar". Äppelmos och allt som innehåller kakao är såå gott tycker jag!
Annars kan man smälta choklad, eventuellt ha i lite grädde för mjukare konsistens och så ha i lite kaffe eller annan smak, bre ut över kakan och strö över kokosflingor!
tojve20 november 2010
tack för all hjälp. :) Löste det med ett recept på glasyr med mjölk, socker, smör och vaniljsocker som jag tillslut letade fram. Blev toppen. :)
Hej vänner. Jag skulle behöva lite hjälp snabbt som bara den... Äggklockan bokstavligt talat tickar. Skulle vara gullig och baka kärleksmums till maken men insåg precis när jag nu kastat in plåten i ugnen att jag inte har florsocker nog att göra glasyr till hela kakan (i mitt recept ska det vara 5 dl). Tänker göra det för halva, men är det någon som har något snabbt och bra tips på vad jag ska bre på resten av den??
Prova med socker, kakao och vispgrädde (snabb chokladmousse). Har du lite mer tid kan du prova med vitchokladmousse, ståll den i frysen så går den att vispa efter bara ett par timmar.
Recepten hittar du i min kokbok på chokladtårta med sugarpaste.
Lycka till!
eler låte den vara utan glasyr o kör senare - alltså lägg undan en bit av kakan
Här är en enkel och god frosting som passar till cupcakes
eller andra mjuka kakor.
FROSTING
* 150 g Philadelphia ost
* 75 g rumsvarmt smör
* 1 burk creme fraiche
* 1½ dl florsocker
* 1 tsk vaniljsocker
* lite pressad citron eller lime juice
Rör ihop och bred över. Gör gärna vågmönster med en
gaffel.
Här är en enkel och god frosting som passar till cupcakes
eller andra mjuka kakor.
FROSTING
* 150 g Philadelphia ost
* 75 g rumsvarmt smör
* 1 burk creme fraiche
* 1½ dl florsocker
* 1 tsk vaniljsocker
* lite pressad citron eller lime juice
Rör ihop och bred över. Gör gärna vågmönster med en
gaffel.
Hon hade inget florsocker kvar så det receptet fungerar nog inte.:)
Vad jag brukar göra ibland är att bre på äppelmos, några minuter i ugnen så att det "stelnar". Äppelmos och allt som innehåller kakao är såå gott tycker jag!
Annars kan man smälta choklad, eventuellt ha i lite grädde för mjukare konsistens och så ha i lite kaffe eller annan smak, bre ut över kakan och strö över kokosflingor!
tack för all hjälp. :) Löste det med ett recept på glasyr med mjölk, socker, smör och vaniljsocker som jag tillslut letade fram. Blev toppen. :)