Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baka med matkryddor?

  • sussisus 27 april 2009

    Chili är ju inte helt fel när man bakar kakor, men finns det andra matkryddor man kan använda sig av - speciellt när man bakar mjuka kakor?

  • fen0mena 27 april 2009

    Svartpeppar är gott till desserter & kakor! Santa Maria har ett recept här: http://www.santamaria.se/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.RecipeServlet?c=6&p=r6b&id=5859

    Jag har även gjort svartpepparcreme nån gång som tillbehör till dessert. Gott och lite hett!

    Sen passar ju ingefära också bra till bakverk, men vet inte om du räknar det som matkrydda :)

  • Rosageisha 27 april 2009

    Jag hittade ett recept på en sockerkaka med curry, jag gillade den men resten av familjen tyckte att den inte var så god. Här kommer länken till receptet: http://hemmapalandet.blogspot.com/2008/11/hurry-curryeller-nt.html

  • Rosageisha 27 april 2009

    När jag gjorde mitt fackprov på restauranglinjen gjorde jag en smultronparfait med grönpepparsås- underbart gott men inget bakverk precis...

  • babbs 29 april 2009

    Kryddpeppar går bra i mjuk pepparkaka. Rosépeppar är gott till efterrätter.

  • croxie64 29 april 2009

    Jag använder chili i mjuk choklad kaka. Funkar jättebra och gör att chokladen framhävs.

  • Erajscha 29 april 2009

    Ingefära kan man förstås använda i småkakor.

  • sussisus 29 april 2009

    Ingefära använder jag en del i bakningen (bl.a. i kladdkaka).
    Svartpeppar har jag använt en gång, när jag gjorde en pepparkakskladdkaka (för att förstärka pepparkakssmaken).
    Chili funderar jag på, har en kryddburk (från Santa Maria tror jag) som innehåller kakao och Anjouchili.

  • sussisus 29 april 2009

    Glömde, om man ska gå på doften så bör man ju kunna baka med Garam Masala (luktar mycket pepparkaka, tycker åtminstone jag).

  • sussisus 29 april 2009

    Vad tror ni om färska örter och mjuka kakor?
    Baka matbröd funkar ju alla gånger, men just mjukt kaffebröd?

    Hittade lite recept på nätet där färska örter användes, bl.a. färsk hackad rosmarin.

  • sussisus 29 april 2009

    Skrivet av fen0mena den 27 apr 2009

    Svartpeppar är gott till desserter & kakor! Santa Maria har ett recept här: http://www.santamaria.se/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.RecipeServlet?c=6&p=r6b&id=5859

    Jag har även gjort svartpepparcreme nån gång som tillbehör till dessert. Gott och lite hett!

    Sen passar ju ingefära också bra till bakverk, men vet inte om du räknar det som matkrydda :)


    Tack för länken! :)
    Den kan nog bli rolig att ha, för inspiration om inte annat.

  • sussisus 29 april 2009

    Skrivet av Kattis26 den 27 apr 2009

    Jag hittade ett recept på en sockerkaka med curry, jag gillade den men resten av familjen tyckte att den inte var så god. Här kommer länken till receptet: http://hemmapalandet.blogspot.com/2008/11/hurry-curryeller-nt.html


    Wow! Den måste jag prova! Tack för länken.:)

  • sussisus 2 maj 2009

    Gjorde currykakan idag - jättegod!(L):D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.