Chili är ju inte helt fel när man bakar kakor, men finns det andra matkryddor man kan använda sig av - speciellt när man bakar mjuka kakor?
fen0mena27 april 2009
Svartpeppar är gott till desserter & kakor! Santa Maria har ett recept här: http://www.santamaria.se/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.RecipeServlet?c=6&p=r6b&id=5859
Jag har även gjort svartpepparcreme nån gång som tillbehör till dessert. Gott och lite hett!
Sen passar ju ingefära också bra till bakverk, men vet inte om du räknar det som matkrydda :)
Rosageisha27 april 2009
Jag hittade ett recept på en sockerkaka med curry, jag gillade den men resten av familjen tyckte att den inte var så god. Här kommer länken till receptet: http://hemmapalandet.blogspot.com/2008/11/hurry-curryeller-nt.html
Rosageisha27 april 2009
När jag gjorde mitt fackprov på restauranglinjen gjorde jag en smultronparfait med grönpepparsås- underbart gott men inget bakverk precis...
babbs29 april 2009
Kryddpeppar går bra i mjuk pepparkaka. Rosépeppar är gott till efterrätter.
croxie6429 april 2009
Jag använder chili i mjuk choklad kaka. Funkar jättebra och gör att chokladen framhävs.
Erajscha29 april 2009
Ingefära kan man förstås använda i småkakor.
sussisus29 april 2009
Ingefära använder jag en del i bakningen (bl.a. i kladdkaka).
Svartpeppar har jag använt en gång, när jag gjorde en pepparkakskladdkaka (för att förstärka pepparkakssmaken).
Chili funderar jag på, har en kryddburk (från Santa Maria tror jag) som innehåller kakao och Anjouchili.
sussisus29 april 2009
Glömde, om man ska gå på doften så bör man ju kunna baka med Garam Masala (luktar mycket pepparkaka, tycker åtminstone jag).
sussisus29 april 2009
Vad tror ni om färska örter och mjuka kakor?
Baka matbröd funkar ju alla gånger, men just mjukt kaffebröd?
Hittade lite recept på nätet där färska örter användes, bl.a. färsk hackad rosmarin.
sussisus29 april 2009
Skrivet av fen0mena den 27 apr 2009
Svartpeppar är gott till desserter & kakor! Santa Maria har ett recept här: http://www.santamaria.se/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.RecipeServlet?c=6&p=r6b&id=5859
Jag har även gjort svartpepparcreme nån gång som tillbehör till dessert. Gott och lite hett!
Sen passar ju ingefära också bra till bakverk, men vet inte om du räknar det som matkrydda :)
Tack för länken! :)
Den kan nog bli rolig att ha, för inspiration om inte annat.
sussisus29 april 2009
Skrivet av Kattis26 den 27 apr 2009
Jag hittade ett recept på en sockerkaka med curry, jag gillade den men resten av familjen tyckte att den inte var så god. Här kommer länken till receptet: http://hemmapalandet.blogspot.com/2008/11/hurry-curryeller-nt.html
Chili är ju inte helt fel när man bakar kakor, men finns det andra matkryddor man kan använda sig av - speciellt när man bakar mjuka kakor?
Svartpeppar är gott till desserter & kakor! Santa Maria har ett recept här: http://www.santamaria.se/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.RecipeServlet?c=6&p=r6b&id=5859
Jag har även gjort svartpepparcreme nån gång som tillbehör till dessert. Gott och lite hett!
Sen passar ju ingefära också bra till bakverk, men vet inte om du räknar det som matkrydda :)
Jag hittade ett recept på en sockerkaka med curry, jag gillade den men resten av familjen tyckte att den inte var så god. Här kommer länken till receptet: http://hemmapalandet.blogspot.com/2008/11/hurry-curryeller-nt.html
När jag gjorde mitt fackprov på restauranglinjen gjorde jag en smultronparfait med grönpepparsås- underbart gott men inget bakverk precis...
Kryddpeppar går bra i mjuk pepparkaka. Rosépeppar är gott till efterrätter.
Jag använder chili i mjuk choklad kaka. Funkar jättebra och gör att chokladen framhävs.
Ingefära kan man förstås använda i småkakor.
Ingefära använder jag en del i bakningen (bl.a. i kladdkaka).
Svartpeppar har jag använt en gång, när jag gjorde en pepparkakskladdkaka (för att förstärka pepparkakssmaken).
Chili funderar jag på, har en kryddburk (från Santa Maria tror jag) som innehåller kakao och Anjouchili.
Glömde, om man ska gå på doften så bör man ju kunna baka med Garam Masala (luktar mycket pepparkaka, tycker åtminstone jag).
Vad tror ni om färska örter och mjuka kakor?
Baka matbröd funkar ju alla gånger, men just mjukt kaffebröd?
Hittade lite recept på nätet där färska örter användes, bl.a. färsk hackad rosmarin.
Svartpeppar är gott till desserter & kakor! Santa Maria har ett recept här: http://www.santamaria.se/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.RecipeServlet?c=6&p=r6b&id=5859
Jag har även gjort svartpepparcreme nån gång som tillbehör till dessert. Gott och lite hett!
Sen passar ju ingefära också bra till bakverk, men vet inte om du räknar det som matkrydda :)
Tack för länken! :)
Den kan nog bli rolig att ha, för inspiration om inte annat.
Jag hittade ett recept på en sockerkaka med curry, jag gillade den men resten av familjen tyckte att den inte var så god. Här kommer länken till receptet: http://hemmapalandet.blogspot.com/2008/11/hurry-curryeller-nt.html
Wow! Den måste jag prova! Tack för länken.:)
Gjorde currykakan idag - jättegod!(L):D