Jag åt en sån jättegod banankaka när jag var i Thailand.
Dom gjorde en smet som dom hällde i en liten stekpanna och sen skivade dom i bananer i smeten.
Den serverades nystekt med sirap ringlad över.
Super gott!!
Någon som har ett recept på sån?
AndyPandy7927 oktober 2009
Ingen som kan hjälpa en gravid tjej att få sin banankaka?? ;)
sikaal27 oktober 2009
Det är inte något sådant här du längtar efter??:)
AndyPandy7927 oktober 2009
Nä, det ska bli lite som sockerkaka, fast inte så tjock.
Såna där åt jag också i Thailand och de är mer som dessertcrepés liksom.
Tack för hjälpen!
segerwitch27 oktober 2009
:pHej ! Det har funnits en tråd som heter " Thailändska bananpannkakor" det var 2007, däe får du mera tips..(Y) Hoppas det hjälpte dig.
segerwitch27 oktober 2009
:pHär är ett smakprov:
Kan det vara dessa??? det skrev Amika den 24 nov 2007.
Mumsfillibabbakokospannkaka med Bananisirapfyllning
3 personer, 6 kr/person, 20 min tillagning
2 ägg
400 ml kokosmjölk
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
Bananer i sirap
Florsocker
Vispa 2 ägg och 200 ml kokosmjölk. Tillsätt 2 dl vetemjöl och 1 dl socker. Rör ner ytterligare 200 ml kokosmjölk. Stek som pannkakor men bara ena sidan. Vispa 3 dl grädde. Lägg vispgrädde och banan i sirap på pannkakorna. Rulla ihop och strö över lite florsocker
Kan vara nått sånt här du söker. Den är lite tjockare eftersom den innehåller både jäst och vetemjöl.
Lycka till!
AndyPandy7928 oktober 2009
Tack snälla för svar, men tyvärr är det ingen av dessa.
Den är mer som en omelett i tjockleken och tillagningen, med bananskivor som läggs ner i smeten och gräddas med. När pannkakan är klar så läggs den på tallrik och sirap ringlas över och den skärs i tårtbitar. Alldeles för tjock för att rullas och allt som är ska gräddas med pannkakan.
Svårt att förklara.
Countrygirl28 oktober 2009
kan detta vara något
http://www.matblogg.se/archives/2008/03/04/thailandska-bananpannkakor/
AndyPandy7928 oktober 2009
Nä, tyvärr.
Detta är mer som en kaka, inte som en crepe. Ca 2 cm tjock kanske.
Man ska alltså inte rulla dom, det går inte. Den skärs i tårtbitar och äts som den är, efter att sirapen är ringlad på.
Så bananerna är alltså ner petade i fyllningen innan den gräddats färdig. Så som man sticker ner äppelskivor i muffins.
AndyPandy7928 oktober 2009
Skulle mer beskriva den som en amerikansk pannkaka istället för såna som vi gör här hemma.
Tjockare alltså. Knubbig =)
segerwitch28 oktober 2009
:pHittade även dessa???
Bananpannkakor
ca 15 st små
4 ägg
2 msk strösocker
1 krm salt
1,5 dl matlagningsgrädde
1 msk pressad citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemumma
2 st mogna bananer
50 g smör till stekning
Lönnsirap eller honung till serveringen
Gör så här
Dela tre av äggen och lägg vitorna i en skål för sig.
Vispa ägget som du sparat och gulorna, socker och salt luftigt.
Tillsätt grädde och citron och rör ner mjöl, bakpulver och kardemumma.
Vispa de återstående äggvitorna till fast skum.
Rör ner först hälften av skummet i den fasta pannkakssmeten och vänd därefter försiktigt ner resten.
Skär bananerna i små tärningar och blanda ner dem.
Smörstek tjocka små pannkakor eller plättar och servera dem nygräddade.
Ringla lönnsirap eller honung
(Y)
AndyPandy7928 oktober 2009
Segerwitch: Åh! Det ska jag prova! låter mest likt.
Tusen tack!
Countrygirl28 oktober 2009
jag säger som Fylking Sverige: Äntligen! (Y)
Hoppas att pannkakan blir riktigt god, ska nog testa den själv någon dag. Verkar god.
jimboz28 oktober 2009
Hehe ! Gravida kvinnor ger sig aldrig :) Har ni fått smak på något så då bär det iväg till Bensinmacken...Köpa Apelsiner och frukt...Jo jag har varit med om det ....Skam den som ger sig ..Hoppas att du hittade dina pannikakkisar :)
AndyPandy7929 oktober 2009
Dom ska provlagas ikväll =)
Och har haft så otroligt lite cravings under graviditeten, så han har knappt behövt åka o handla alls åt mig =)
mariaengstrom29 oktober 2009
Jag blev så otroligt sugen på bananpannkakorna som du beskrev! Kan du inte tala om vilket recept som var bäst sen? =)
AndyPandy7929 oktober 2009
Jag har inte hunnit prova något ännu och det som ska provas är det sista receptet här i tråden.
Så jag återkommer när jag gjort det....inom en snar framtid hoppas jag =)
Jag åt en sån jättegod banankaka när jag var i Thailand.
Dom gjorde en smet som dom hällde i en liten stekpanna och sen skivade dom i bananer i smeten.
Den serverades nystekt med sirap ringlad över.
Super gott!!
Någon som har ett recept på sån?
Ingen som kan hjälpa en gravid tjej att få sin banankaka?? ;)
Det är inte något sådant här du längtar efter??:)
Nä, det ska bli lite som sockerkaka, fast inte så tjock.
Såna där åt jag också i Thailand och de är mer som dessertcrepés liksom.
Tack för hjälpen!
:pHej ! Det har funnits en tråd som heter " Thailändska bananpannkakor" det var 2007, däe får du mera tips..(Y) Hoppas det hjälpte dig.
:pHär är ett smakprov:
Kan det vara dessa??? det skrev Amika den 24 nov 2007.
Mumsfillibabbakokospannkaka med Bananisirapfyllning
3 personer, 6 kr/person, 20 min tillagning
2 ägg
400 ml kokosmjölk
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
Bananer i sirap
Florsocker
Vispa 2 ägg och 200 ml kokosmjölk. Tillsätt 2 dl vetemjöl och 1 dl socker. Rör ner ytterligare 200 ml kokosmjölk. Stek som pannkakor men bara ena sidan. Vispa 3 dl grädde. Lägg vispgrädde och banan i sirap på pannkakorna. Rulla ihop och strö över lite florsocker
Jag har lagt in ett recept som heter:
Pannkaka från Thailand
Kan vara nått sånt här du söker. Den är lite tjockare eftersom den innehåller både jäst och vetemjöl.
Lycka till!
Tack snälla för svar, men tyvärr är det ingen av dessa.
Den är mer som en omelett i tjockleken och tillagningen, med bananskivor som läggs ner i smeten och gräddas med. När pannkakan är klar så läggs den på tallrik och sirap ringlas över och den skärs i tårtbitar. Alldeles för tjock för att rullas och allt som är ska gräddas med pannkakan.
Svårt att förklara.
kan detta vara något
http://www.matblogg.se/archives/2008/03/04/thailandska-bananpannkakor/
Nä, tyvärr.
Detta är mer som en kaka, inte som en crepe. Ca 2 cm tjock kanske.
Man ska alltså inte rulla dom, det går inte. Den skärs i tårtbitar och äts som den är, efter att sirapen är ringlad på.
Så bananerna är alltså ner petade i fyllningen innan den gräddats färdig. Så som man sticker ner äppelskivor i muffins.
Skulle mer beskriva den som en amerikansk pannkaka istället för såna som vi gör här hemma.
Tjockare alltså. Knubbig =)
:pHittade även dessa???
Bananpannkakor
ca 15 st små
4 ägg
2 msk strösocker
1 krm salt
1,5 dl matlagningsgrädde
1 msk pressad citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemumma
2 st mogna bananer
50 g smör till stekning
Lönnsirap eller honung till serveringen
Gör så här
Dela tre av äggen och lägg vitorna i en skål för sig.
Vispa ägget som du sparat och gulorna, socker och salt luftigt.
Tillsätt grädde och citron och rör ner mjöl, bakpulver och kardemumma.
Vispa de återstående äggvitorna till fast skum.
Rör ner först hälften av skummet i den fasta pannkakssmeten och vänd därefter försiktigt ner resten.
Skär bananerna i små tärningar och blanda ner dem.
Smörstek tjocka små pannkakor eller plättar och servera dem nygräddade.
Ringla lönnsirap eller honung
(Y)
Segerwitch: Åh! Det ska jag prova! låter mest likt.
Tusen tack!
jag säger som Fylking Sverige: Äntligen! (Y)
Hoppas att pannkakan blir riktigt god, ska nog testa den själv någon dag. Verkar god.
Hehe ! Gravida kvinnor ger sig aldrig :) Har ni fått smak på något så då bär det iväg till Bensinmacken...Köpa Apelsiner och frukt...Jo jag har varit med om det ....Skam den som ger sig ..Hoppas att du hittade dina pannikakkisar :)
Dom ska provlagas ikväll =)
Och har haft så otroligt lite cravings under graviditeten, så han har knappt behövt åka o handla alls åt mig =)
Jag blev så otroligt sugen på bananpannkakorna som du beskrev! Kan du inte tala om vilket recept som var bäst sen? =)
Jag har inte hunnit prova något ännu och det som ska provas är det sista receptet här i tråden.
Så jag återkommer när jag gjort det....inom en snar framtid hoppas jag =)